19 Ağustos 2011 Cuma

Ay Tutulması

Yeni diziler dedim ama arada atladıklarım da var, dün tv'de görünce aklıma geldi. Bir yeni dizi de Ay Tutulması.
Naz Elmas, Nur Erkul, Kenan Ece'nin başrollerde olduğu dizide evlilik dşı ikiz kız çocuğu getiren bir abla, yıllar sonra kızlarını aramaya başlıyor. Kızlarından biri bir holding patronun kızı, diğeri de aynı holdingde çalışan bir kızceğiz. Biri Naz Elmas diğeri Nur Erkul yani. Kenan Ece dizideki adı da Kenan bu arada, Naz Elmas'ın sevgilisi, ama bakıyor ki patronun tek kızı var, adam bir kızım diyor ağzından bir kızım daha çıkıyor, hemmen kıza evlenme teklifi ediyor, evvet çok adice değil mi dostlar? İyrenç dediğinizi duyar gibiyim ama mani mani mani! Bu arada kızlarını arayan anneciğimiz de Kenan Ece'yle evlenmek üzere olan holding patronun kızı yani, onun pastanesinde işe başlıyor.

Uzun lafın kısası Naz Elmas ve Nur Erkul kardeş, yıllar önce hastanede birbirlerini kaybetmişler. Kenancığım Naz'la ama Nur'a evlenme teklifi ediyor, Nur'un babası da Naz'a evlenme teklifi ediyor. Nur'un pastanesinde çalışan kadın da Naz'la Nur'un annesi. Bu arada Naz Kenan'la görüşmeye devam ediyor! Yani aşçı uşağa, uşak bahçıvana, sonra hepsi uşağa!




18 Ağustos 2011 Perşembe

yeni yeni diziler, mini mini birler

Sezon finalinden sonra yaz ekranları için yeni diziler geldi. Mesela neler mi geldi ahanda:

Seni bana yazmışlar: Issız Adam, ÖBGZ'nin müzik örtmeni, Gönülçelen'in piskopat güzeli, Küçük Kadınlar'ın mavi gözü oynuyor dizide. Issız Adam'la bizim güzel müzik örtmeni beraber, kız aha bu bana evlenme teklif edecek derken Issız gene ıssızlığı yapıyor ve "ben ayrılmak istiyorum" diyor, burada bakınız vermek isterdim ya: "Ada ben ayrılmak istiyorum" . Gönülçelen'in piskopatı güzeli de Küçük Kadınlar'ın mavi gözlü çocuğundan ayrılıyor, sonra anlıyoruz ki bu sarı ablayla bizim ıssız beraber. Müzik örtmeniyle mavi göz de eski aşklarını geri almak için planlar içinde. Meg Ryan'ın bir filmi vardı, onun senaryosuna benziyor. Yaz için ideal, öyle kafamız dağılsın tadında. Bir de jeneriği güzel ya. Oya -Bora'nın seni bana yazmışları çalıyor.

Tövbeler tövbesi: Aslında bayadır gösteriliyor ama şimdi mal ben biloga yazamadığım için yazamadım. Bu nasıl bir cümle ya, allah tepemden baksın ya! Neyse Tuba Ünsal var dizide, Küçük Kadınlar'da oynayan güzel gözlü kız, bir ara Doktorlarda oynayan Cemal Toktaş ve Keremcem. Türk filmi senaryosuna sahip, ayrılan barışan kavuşan sonra yine ayrılan çiftler, seviyorum sevmiyorum Nalan'lar filan ama güzel, yani güzelden kastım bir Behzat bir Leyla ile Mecnun değil tabi ama eğlenceli.

Zehirli Sarmaşık: Kapalıçarşı'nın halıcı güzeli ve Küçük Sırlar'ın Arzu'su var dizide. Geçen hafta başladı, halıcı güzelin anneannesi yıllar önce güzeli birine veriyor, kızceğiz de onlarla büyüyor ailesi biliyor, sonra kadın gülüyor. Kızın öz annesi de uykuları kaçıyor çoccum diye ama annesi ki hafif yılan gördüm ben kendisini, o çoccu vermeyeydik şimdi büle zengin olmazdık diyor filan. Neyse, Arzu da bu güzelin yakın arkadaşı işte, biraz sorunlu ama sanırım yine. Kızceğizin annesi ölüyor ve bir mektup bırakıyor, senin öz anne şu diye, Arzu da çakkal bu mektubu bulup okuyor sonra da kızın yerine geçiyor. Yani ben öyle anladım, son dakikalarda bir numaralar çekiyordu çünkü. Konusu bir filme benziyor sanki ama dilimin ucunda ııııhh ıhhh bulamadım, bulunca söylerim. İzlenir mi, valla birkaç bölüm daha bakarım ama bayarım kesin.

Dinle Sevgili: Fox'un yeni dizisi. Ekmek Teknesi'nde oynayan çocuk var, adını unuttum. Bir radyoda geçiyor, böyle karakter sayısı fazlaca bir dizi, biraz da karışık gibi. Ben brazilya dizilerine benzettim açıkçası.

Anneler ve Kızları: Aşk ve Ceza'da oynayan kızla, Hanım'ın Çiftliğinde'ki Halide var. Biri köyde berdelle mücadele ediyor, diğeri şehirde ölen kocasının akrabalarıyla. Bu iki kadını nasıl birleştirecekler merak ettim. Birkaç bölüm daha seyreder yorumumu ona göre yaparım.

Bizim Yenge: TMC'nin yeni dizii. İlker Aksum ve Şebnem Bozoklu var. Dün yeni başladı, büyük ihtimalle tekrarını 32500 kere verirler, kaçırdım diye üzülmeyin yani. İlker Aksum 9 kardeşiyle yaşıyor, ev ev değil koğuş yani. Şebnem Bozoklu'ya aşık oluyor filan, evleniyorlar, sonra Şebnemciğim eve geliyor ki çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane. Pamuk Prenses ve 9 cüceler gibi olacak sanki. Bakkalım merak konusu.

Aklıma gelen izlediğim diziler bunlar, varsa aklınıza söyleyin de izleyeyim canlarım. Öptm, kib, bye!




ay em bek biçis! geri döndüm la!

Ne o bilog, bakıyorum da iyice ipe un sermişsin, bir adam sendeeecilik, bir vurdumduymazlık, bir yayılma, bir yayma! Töbe haşa! Bu ne hal! He bu ne hal diye sormazlar mı adama? Sorarlar tabi! Ben soruyorum mesela kendime! Bu ne yayma diye!

Baya bir olmuş yani yazmayalı! Ama işler güçler, koşturma, o bu şu, biz siz onlar derken yazamadım yani. Ha dizilerimden ayrı kalmadım, orası ayrı! Tv benim canım la canım! Nassıl kalayım ayrı.

Neler oldu peki bu zaman içinde şöyle bir bakalım bence ahali:

Fatmagül: Vural Allah belanı verdi diyebilir miyim? Bence diyebilirim. Kafayı taşa vurup pekmezi akıttın ya, ne diyeyim sana ben! Yalnız Fatmoş, Kerim'i götürürlerken bir tutuştun itiraf et, hoşlanıyorsun adamdan. Boylu poslu güzel çocuk şimdi allah var yani.  Neyse az kaldı bakalım napıcaklar, ama bilin ki içim içimi yemekte nolucak la bunlara diye.

Öyle Bir Geçer Zaman ki: Ali Kaptan sana diyecek lafım yok! Sen insan değilsin biliyorsun bunu di mi? Vurdun balıkçıyı, seni de anan vurdu bakalım napıcaksınız düdükler. İçimi hafiften bir baymaya başladınız yalnız haberiniz olsun yani.

Behzat Ç. : Arkadaşım o nasıl bir sezon finali! O nasıl senaryo! Naaptınız arkadaşım, 2 gün kendime gelemedim lan! Şule sen insan evladı diilsin lan! Sevdik bağrımıza bastık ama senin yaptığın iş mi lan bu! Tüküreyim sıfatı mavi kafa! Bu arada Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm'e az kaldı millet.

Leyla ile Mecnun: Sezon finali boğazımda düğümler bıraktı. Beni mafettin be İsmail! Neden gittin be Leylaa! Yeni sezon başlayana kadar Trt sağolsın 1. sezonu tekrardan verdi, bir de tatilleri öyle uzun sürmedi ya, mutluyum bilog. Başladı yani 2. sezon. Sözlükte aman yea çok abartılıyor, eski havası yok dense de Burak Aksak sen çok yaşa! Canımsın!

Muhteşem Yüzyıl: Bu mu lan muhteşem sezon finali! Elimde bir kase lokum ağlarım da ağlarım! Ürrem bakalım napıcaksın! Yalnız Pargalı sen ne çakalmışsın, çakall yaban çakalı demek istityorum sana İsmail Abi tonlamasıyla. Ama cicikom senin kafa gidicek 2.sezonda haberin ols. Bu arada diziye Malkoçoğlu olarak Burak Özçivit dahil olmuş! Altaylardan gelen yiğit de ben olacağım, müjdesini vereyim dedim. He bir de Mehmet Günsur gelecekmiş diye duydum ama söylenti de olabilir, gelsin diyorum kendisine buradan.

Küçük Sırlar: Dizi halaa devam ediyor bildiğiniz üzere ama finale az kaldı, sezon finali yapmayacaklar dizi bitecek. Zaten çoğu oyuncu başka diziye transfer oldu bile. Gonca Vuslateri Yerden Yüksek'te, Burak Özçivit Muhteşem Yüzyıl'da, Arzu'yu oynayan güzel ama sürekli bağıran abla Fox Tv'de yeni başlayan Zehirli Sarmaşık'ta. Sanırsam Meriç rolündeki minnoş da Muhteşem Yüzyıl'a geçmiş ama emin değilim. Sinem Kobal da oyunculuğu bıraktığını açıklamış he bu arada. Seksi ve sarhoş rolünü çok iyi yapıyordu oysa. Sanırsam bu hafta bitecek dizi. Hele bir bitsin yazarım yorumlarımı.

Yeni sezon başlamak üzere az kaldı. Yaz ekranları için yeni diziler de kondu. Bazılarını seyrettim. O da bir sonraki postun konusu olsun. Destan yazmayayım da baymayın di mi canlarım. Hadi öptm, kib, bye.