28 Şubat 2011 Pazartesi

Bloguma Dokanma!

Pek muhterem bilog, seni açalı kısa bir süre oldu ama ben seni çok sevdim, birkaç izleyenim var, eğleniyoruz, gülüyoruz ama bir haber duydum ben ki hiç hoşuma gitmedi. Blogspot uzatılı blogların mahkeme kararı ile erişime kapatılması söz durummuş yine. Sevmedim! Tarkan'dan kıl oldum abi benim için geliyor ve de diyorum ki bloguma dokanma!

27 Şubat 2011 Pazar

İzmir Çetesi


Soğuk havadan nefret ediyorum bilog. Soğuktan dolayı dışarı da çıkamıyorum - asosyal olduğumu kamufle ediyorum çaktırmayın. Dün akşam çok övülen İzmir Çetesi vardı. Kenan Ece, Kadir İnanır ve Mustafa Üstündağ var dizide. Ben yönetmeni ve senaristi için seyrettim, zira ikisi de sevdiğim işler yapmışlardı daha önce. Dün oturdum izledim, yoğun ilgi üzerine biter bitmez yine oynadı, hatta bugün yine gördüm! Ne kadan sevilmiş! Neyse özet geçeyim pampalar! Dizide Kenan Ece ve Mustafa Üstündağ iki dolandırıcı. Onu bunu vurup paralarını yiyorlar, bir nevi yan gel  yat ense yapıyorlar. Kadir İnanır da kızıyla yaşayan bir bey amca. Yıllarca para biriktirmiş, ölürüm kalırım diye kızına ev alma derdinde he bir de kendisi çok hasta, 2 yıllık ömrü kalmış filan. Velhasıl kelam, Kenan Ece adındaki insan üstü kişilik ve Mustafa Üstündağ, Kadir İnanır beyamcayı vuruyor, bir güzel indragandi! Paraları otellerde, orda burda yiyorlar ama bir şekilde de yakayı ele veriyorlar. Olaylarda bundan sonra başlıyor, Kadir beyamcam, Muro ve Kenancığım ruhum bir anlaşma yapıyorlar, Kadir amcamın paralarını geri verecekler ancak olmayan parayı nasıl verecekler, onu bunu dolandırarak, zenginden hak yiyenden alıp fakire vererek! Dizinin yönetmeni Murat Şeker ki adı gibi şeker işler yapmıştı. İlk bölümde, espriler fena değil ama her dakika yayınlanacak kadar da değil!  Ayrıca bir Leyla ile Mecnun hiç değil!

26 Şubat 2011 Cumartesi

Sana Kurban Olsunlar: Sherlock



Bir haftadır Sherlock diye geziyorum bilog. İzlemeyen, bilmeyen, görmeyen için fragmanı gelsin. Sonra yok efendim ben görmedim, ben duymadım, ben bilmiyordum demeyin, istirham ederim!

24 Şubat 2011 Perşembe

Mukaddes'in Gözyaşları


Geçen haftaki bölümü izlemedim ama özet sağolsun izlemiş kadar oldum. Bu haftanın fragmanını gördüğümde bir heyecan bir allah allah nidaları ile dolandım bilog biliyor musun? Mukaddes'imin ağlaması filan şaşırdım yane! Fatmagülcüğüm ayakları üzerinde durmaya inatçı, bugün mutfakta pişer yarın restourantı alır, ben diyeyim size. Kafalı kız! Okuyacak! Gerçi biraz tırsak ama olur o kadar adamların saldırısına uğramak kolay mı la? Piskoloci mi kalır insanda! Ama Kerimciğim senin için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim, salak olduğunu cümle alem biliyor!  "Hayırlı olsun demeye gelmiş" filan, canım ne kadar tatlı! Yüzüğü görünce de bir mest oldu bir mutlu oldu, uça uça yürümeye başladı gene, saçlar böyle yellim yellim savruluyor! Mukaddesciğim arabayı da sattı, haydi hayırlısı, Kerim'in parası da ne paraymış arkadaşım yiye yiye bitmedi! "Parasız hayatta hiçbir şey olmuyo" kadın doğru söylüyor Ebe Nine ama ya! Kerimciğim bakıyorum da son teknoloci bilgisayarlar filan, oh! Fatmagül kız yaşadın, ilkokul arkadaşlarını da bulursun artık! Mukocuğum sen de girersin nete, benim blogu okursunuz belki, ay ne güzel olur! Mustafa "bey" oldu bilog, tır şöforlüğünden koordinatörlüğe yükseldi, yakında holdinge ortak olur demedi demeyin! Potansiyeli var!

Reşat Yaşaran yelkenler suya indi sanıyorsun değil mi, hahayt gülüyorum senin gibi zekki bir adamdan çıkan bu lafa! Meltemciğim 007 cezmi bond oldu, araştırmada! Vuralcığım ne kadar özlemişim seni, ben bu adama hastayım bilog! Biliyosun değil mi? Gayet aşığım kendisine! Duruş bakış on numero! Yanlız Mustafa çok karizmatik bea! Kötü adam oldu birden gözümde yükseldi! Vuralcığımla ikisini dizimde oynatmak istiyorum, olmadı parmağımda! "Nereye gidiyoruz" "Rahat konuşacağımız bir yere" eve gidiyoruz diyeceksin sandım bir an için Meltem, heyecan yaptım. Sanırsam Mustafa da heyecan yaptı ki elle müdahele filan! Ama Meltemciğim sana yine de diyecek laf bulamıyorum, Mustafa'nın sözüne kandın! Resmen kandın, adamın birden kılık kıyafeti düzmesi, Mercedes'lerle gezmesi, holdingde atraksyonunun artmasından da mı anlamıyorsun bu işin içinde bir iş olduğunu! O denli mi aptalsın ya! 

"Fatmagül ayağın uğurlu geldi" kız Fatmagül bana da bir el atsan, şu bilog biraz daha yayılsa, umudum var senden hadi be gülüm! Kerim'in mail adresini alan var mı? Varsa bana bir versin ben de ekleyeyim msn'e. Diyeceklerim var kendisine. Bu arada Kerim Kristin kim? Nerde tanıştın? He kim bu? Bak Mukom da geldi kim la bu diye? 

Vuralımı sinirlendirmeyin, "enişte konuşsun" tutmayın enişteyi, konuşsun! "Yarın bütün gazetelerde çıkacak balayının iptal olduğu" oha kim la bunlar, nasıl bir aile? Alt tarafı Yaşaranlar,sanırsın Kennedy ailesi! Mustafa baya bir coştu bilog farkında mısın? Yaşaranların dibine oturmak filan, töbe töbe ya!

Erdoğan tam dayaklıksın biliyosun değil mi? Vuralcığım odaya girdiğinde çocuk şarkısı söylemek filan! "Erdoğan sen bu kıza taktın kafayı" bence de Erdoğan taktın! Evet takıntılısın, evet manyaksın! Yakışıklısın ama bir o kadar da manyaksın! Korkuyorum senden! Fatmagülüm ilk bahşişi ile tulumba aldı, tatlı yiyelim tatlı konuşalım hesabı! Kız 20 lira zaten bahşişin kendine harca, ne bilim Mango Outlet'den bir şey al kendine filan. 

Mukocuğumun aradığı isim kim? İlk sevgilisi filan mı? Çoccuğun babası mı diyecektim ki gördük ki, ivet çoccuğun babası! Rahmiciğimden o çocuk çıkmaz çünkü! Rahmiciğim gugıla baktık adın çıkmadı! Kerimciğim ingilizce konuşma 3, yazma 2, okuma 2! Bu arada bu Kristin c ile mi yazılıyor k ile mi? Nereli? Ayrıca Fatmagül niye trip atıyorsun ki? Ayrıca farkındayım birkaç bölümdür sesin çıkmaya başladı! Bir diklenmeler filan, imalı konuşmalar, sana söylüyorum gelinim ama kızım sen anlalar! Mustafa maçoymuş bilog! Ama hakkı da var elbise berbat! Banu Alkan gibi! Vuralcığım Fatmagüle aşık mısın? Olayın nedir? Vicdan azabıyla ağlayan Vuralım, niye izliyorsun Fatmagülün evini? Fatmagüllere zuzaylılar geldi sanırım, mavi ışıklar filan! Şimdi de zuzaylılar mı kaçırcak kızı aceba? Mavi ışık, bildiğin ufo ışığı lan!  

Mukom ayna karşısında süsleniyorsun da senin bu Salih sana yüz vermeyecek ben söylim sana! Flaşbeklerle Mukomun geçmişini de öğrendik! Vay anam bilog neler dönmüş ya! Neler yaşamış Muko! Muko bence intikam almalısın! İntikamın acı olmalı!

23 Şubat 2011 Çarşamba

Ürrem Kürkü Gelmiştir! Zehirli Olabilür!

Yine bir gülnihalll aldı bu göynlümüüüüü. Selam bilog! Selam ahali! Marşal Osmanlı Renklerinin sunduğu Ürrem ve samur kürkü ile yine seninleyim. Ürrem sana diyecek laflarım var, geç hele otur şöyle. Ben başlayayım! Ürremciğim bir kere o sesi kıs! Atarlanma, sesin de bet zaten! Her hafta kulaklarım tırmalanıyor! Pargalı rüyasında bile Rodos'u görüyor, ben de hazırlık sınıfındayken fazla çalışmaktan ingilizce konuşurdum. Çok çalışmaktan sürmenaj olucaksın Pargalı bebeğim korkuyorum! Ara ver biraz, Sülüman'ı örnek al, halvete gir! "Pala ne yaptı ki emekliye ayrıldı" ben söyleyeyim hemmen, oğluna Ürrem'i ayarlamaya çalıştılar cicikom, sence de geçerli bir sebep değil mi? Kafasının gitmediğine şükretsin bence.

"Haliç tersanesi kar yağmur demeden çalışıyor" İstanbul Belediyesi çalışıyor Hünkarım evet, o zamanlardan beri tıkır tıkır. Marmarayı açın yalnız, trafik çekilecek dert değil - çaktırmadan sosyal içerikli mesajımı da veririm. Papacığım şahane Türkçe konuşuyorsun bu arada, benden iyisin yani. Ürremciğim görmemişin bir kürkü olmuş, sabah akşam giyer olmuş! O kürkü çıkartsan artık, kokacaksın! "Her yerde giyeceksin" anladık bağırma da! "Oğlumla el öpmeye geldik" lan sen geçen hafta doğurmadın mı? Ne çabuk büyüdü de el öpüyor!

Bütün hanedan kürklü geziyor, hanedan olmak da zor iş sanırım blog! Sabah kalktın kürkü giy, akşam yemeğe giy! Ürrem Mahidevran'ın kürkü senin kürkünden daha güzel ama hea! Sülüman Kapalı Çarşı'dan mı aldı aceba seninkini? Valide Sultan da pek eli açıkmış, bir sonraki doğuma kaşıkçı elmasını verecek herhalde! Ürrem sen ne zamandan beri Hatice'yle kankasın? Ne samanaltından su yürütensin ya! Korkuyorum elin buraya da uzanacak. Pargalı canım, ruhum, hayatımın baharı o kelebeği bana tak! Tak bana kelebenk! Çok zevkli adammışsın, padişah kardeşine hediye almak zordur hea! Beğenmez filan! Kestirir kafayı! "Gülnihallll seni seçti seni" Pikaçu seni! Halvet var koşun! Seferberlik olağanüstü hal ilan edilsin! Ulan bir kere de edilsin ya! Ne bileyim mehter marşı filan çalınsın! 15. yüzyılda sarayda içten yanmalı mumlar olması da ayrı bir güzelleme! Günümüzden esinlenilmiş, zamanda yolculuk yapılmış kessin! Ürrem Gülnihal o evet, o hain Gülnihal! Hain düşman al sana bombe diyerekten, atıl kurt misali taaruz emri veriyorum! Saldır! Yardır! Sarayda herkese kürk veriyorlar lan bilog! Gülnihal de kürklendi! Sanırım salı pazarından alınmış ama kürkü! Samur diye kakalamışlar! Ürremciğim sen daha da mı kilo aldın? "Bana bunu nasıl yaptın" eee öööö detaylarıyla açıklamamı mı istiyorsun Ürrem? Dakkası dakkasına, en ince detayına kadar?

Ürremciğim bakıyorum da "alma oğlumu" diye diz çöker oldun? Sen? Diz çökmek? Ne ayak kız? Tırstın bakıyorum, aferim böyle yola gelcen işte! Bilog herkes birilerine hedaye verip duruyor, ne iş la? Ben de gitsem kaynasam araya, bana da verirler mi aceba? Ürroş, bilenziği de kaptın! Kürkler, bilenzigler, kolyeler hadi yine iyisin! Hatice Sultan'ın pelerini de elf pelerini gibi he? Legolas çıkacak bir yerden diye yüreğim güm güm izliyorum! Ürremciğim ayna sır zehir sen ne kadınsın ya! Yemin ediyorum korkmaya başladım senden, haftaya yazmadıysam bilin ki benim kafa gitti! Töbe haşa! Ala! "Gece çıkan yıldızları, sallanan ayı öğret" Mustafaa astrolog mı olcan yavrum? Sen padişah olcan bırak ayı yıldızı? Pargalı kelebengi taktı, gülü koparıp verdi, sembolizmin dibine vurduk hey hat! Koşun halvet var diyeceğiz yakında sanırsam, inşallah amin! Vermesinler Hatice'mi Kavuklu Alim'e! "Bugün ne öğrendin" "Hep ezber hep ezber" değil mi be Mustaaa bir top oyna, yıldızları öğren yok şu çoccuğa! Şehzade olmak da zor işmiş bea! Yok Rodos'a çalış, yok dış politakalar, yok sefer nasıl olur, nasıl kılıç kuşanılır, zor işler bunlar! Ürremciğim aynan da var, tam cadı oldun artık, bir sonraki bölümde Pammuk Prenses'i izleyeceğiz sanırsam. Saraya kar da yağıyor, içimizin yangını ancak karla sönüyor, al bir sembolizm daha!

Gülnihal sen de kürke sarıldın yattın, biraz sıcak olmaz mı kürkle yatmak? Yalnız makyaj bildiğin Carrie filmi olmuş! Carrie filmi ne la diyecek olursanız bir korku filmi vardı öyle, kanlar filan!  Pargalı ve Hatice bildiğin titanik oldular, donarak ölecekler korkuyorum! "Zehir olabilir" olabilir mi, oha hala mı olasılıklarla yaşıyorsunuz, gayet zehir, bakim bence zehir! Hatice İbraam diye sayıklıyor, aşkk kokusu var, havada aşk kokusu var! "Düzeni bozanlar hemen saray dışına atılacak" yavrum Firdevs ya, koy artık ağırlığını! Kes ipini, sallandır Taksim'de bak bir daha oluyor mu? Bu ne laubalilik canım alla alla! "Benim kızım kötülük yapıyor" burayı rus aksanı ile okuyun, sen istiyor duj o zaman 50 dolar daha gibi! Ben de bu aksanla konuşacağım yakındır! Sen sus, ben dövdürecek seni! Al başladım bile! "Sen mi bebek Mehmet mi bebek" bilmem sana sormalı Sülüman? Ben yakından görmedim Ürrem'i, görsem bebbek gibi derim ama biraz karta kaçmış bebek sankim! "Uçarak git" oha emir büyük yerden, uç Daye! Uza! Firdevs Sultan da giydi kürkünü heh tamamdır! Yarından tezi yok bir kürk alacağım kendime bilog!

"Gülnihal nasıl bakmaya geldi beğn" çok iyi, harika, ben diyeyim Vincent sen de Frankenstein! Yavrum gitti yüzü! Ne diyeyim ki bilog, haftaya benim kafa kesin gider, boynu vurula emri çıkartmıştır bile Ürrem :( Mahidevran'la Ürrem'in her karşılaşmasında arkada çalan müzil bir diğer favorim, dırınırırndırındırırırın! Her an bir kapışma olacak gibi müssik! Ürremciğim Mahidevran sözü geçiyor senin sözün geçmiyoğr nolacak bu durum? "Süt anne mi bulsak" ben gönüllüyüm, gerçi ne bebem var ne sütüm ama olsun milupa mamayla gelirim! Yeter ki saraya gireyim nolur! "Ben Hasekiyim, Haseki Sultanım, saygılı olacaksın" ey yavrum Mahidevran ama karşındaki Ürrem, laf ebesi!

"Mustafa nasıl bir talebe" matematikten çakar, aklı fikri oyunda, hep kaytarma, hep oyun. Yıldızlar ay takmış kafaya aya gidicem de gidicem! Çalışması lazım! "Kahire, Şam, Hicaz da okudum" o zaman Boğaziçi yok tabi! Amerika Avropa yerine Kahire Şam! Yalnız Ürremciğim bakıyorum da beben süt anneye gidince tutuştun, sana çemkirme dedim ama ben! Ağlıyorsun, üzülüyorsun filan da umarım intikamın acı olmaz, bütün sarayı zehirlersin sen yoksa! Tıssss!

22 Şubat 2011 Salı

Hikmet Karcı, Öyle Bir Zengin Ki Balıkçı

Ali Kaptan, pattes kaptan sen bu hale düşecek adam mıydın bea? Ya neydim değil, ne olacağım demeli di mi cicişim! Ayrıca "çalışacağım" derken, ne iş yapmayı düşünüyorsun? Milli piyango satabilirsin bence, ya da berberde filan çalışabilirsin, ama Karolinciğinin yokluğunda ev işleri sana baktığından dolaysıyla bulaşık filan da yıkayabilirsin, yakışır! Suyla ilgili yine, köpüklü filan denizi çağrıştırır sana. "Ali Akarsu'nun kim olduğunu göstereceğim" göstersene nolur! Çok merank ediyorum Ali kaptan kimdir, nedir, ne sever? Pattes kaptan!

Berrin kızım sana bu düdük Ahmet'ten hayır gelmez, yok Amina geldi, yok benim hayatım böyle, yok ben böyleyim, öeeh! Ben sıkıldım ya, sen nasıl sıkılmıyorsun? "Ahmet de ben de talimatlara göre hareket ediyoruz" ne talimatı oğlum çamaşır makinası mısınız siz? Renklilerle beyazları aynı anda yıkamayın, çamur olun, 40 derecede yıkayın bu ne? Berrin cevap verememen de gözümden kaçmadı değil. Gene başladık Berrin koşar Ahmet kovalar. Ben böyle yapsam adam iki günde terk eder yemin ederim, aceba o zamanlarda farklımıymış? Anlamadım ki?Yalnız kızın cildi hala kötü hala doktora gidilmemiş! Bir de böyle uzaktan bakışmıyorlar mı, ömrümü yediler ya! Ahmeti ne kadar seviyorum konulu bir kompozisyon yazsanıza, Berrinciğim. Ulan Amina da Amina, koyacam Aminaya da hea! Aminayı düşünmemiz lazım, niye düşünüyorsunuz ki atarlı Cingiz!

Ne aşkmış arkadaşım, herkes yatak döşek aşk ızdırabından yatıyor. Bizim orada bir laf vardır "öperim böyle aşkın ızdırabını" o öperleri anladın sen bilog! Cemile bir koldan Ali pattes bir diğer koldan iş aramaya başladılar! Cemile kızım anam canım, bırakmayacaktın balıkçıdaki işi! Bak adam kapında! Balıkçı sakalları kes, ütülü pantolu çek, Cemile'yı Osman'dan iste! Bana sorarsan verdim gitti! 

İnci hocam, evet dedin ama gözlerin hayır diyor be hocam! Yapma bunu yapma bunu! Başvurunuzu inceledik, şahane, biz size döneriz! Ulan o zamanlarda da aynı yalanı kıvıracaklar diye korktum bir an ama olmadı! Ali kaptan pattes kaptan, kaldın mı işsiz! Bir de atar yapıyorsun hala! Panama'lı Ali Kaptan! Üstün hizmet madalyalı Ali Kaptan! Pattes Ali Kaptan! Osmancığın denize düştüğü yerden atlamanı istiyorum Ali Kaptan! Atla, hadi bir iki üç! Çivileme! Balıkçı sen de zengin olsaymışın! Bir zamanlar kralmışsın da haberimiz yokmuş!  "Bir adınız var di mi beyfendi" balıkçı! My name is Balıkçı! Balıkçının adı varmış lan! Hikmet Karcı! Hikmet Karcı, öyle bir zengin ki balıkçı! Cemile, aklnı kullan! Anasın sen!

Resül, çirkin Resül! Gözlerim seni arıyordu 2 haftadır. Nerede bu çirkinlik abidesi diyordum, çıktın geldin! Sen ne kadar çirkin bir adamsın Resül! Yalakasın çirkinsin, kelime bulamıyorum sana! "Siz bizi ne zannettiniz" çirkin adamın tekisin, maşa olsan nolur, olmasan ne olur a düdük! Gönül adamı Resül, trip attı gitti! Karolin'in eski sevgilisi, olmayan teyzesinin olmayan kocası, sen şahane bir adamsın! Bu Karolin'in hakkından gelsen gelsen sen gelirsin! O kiraladığın teknede Ali Kaptan'ı işe alırsan o zaman senden kralı yok! Kaleyi içten fethediyor! Tam taktik adamı, sessiz ve derinden ilerliyor! Efferin!

"Sen bunu sormak için mi geldin buraya" seni özlemiş Aylin hala anlamadın mı? Sözleşme filan bahane, bir de hala niye diye soruyorsun! "Şu öndeki arabayı takip et" en sevdiğim replik bu! Tüm zamanların favori repliği! Bir diyemedim yanarım ona yanarım, ama yapacağım bir gün! Bineceğim bir taksiye sırf zevk için öndeki arabayı takip et diyeceğim. Ali Kaptan bir kere o eli indir! Sevmiyorum seni, babanı tanımıyorum ama tanısaydım onu da sevmezdim kesin! "Senin karın da benim yaşımda" yavrum Aylin, kaşla göz arasında lafı da soktun! Yürrü kim tutar seni! "Ayline çok canım sıkıldı Karolin" şimdi Karoline ne bundan? Onu ne ilgilendirir? Sen Aylini evine almadın o Karolin yüzünden şimdi de oturmuş "ben çoğüzülüyom bu kıza"! Döverim seni, aklını başına al! Bu dizide kimse Osmancığımı dinlemiyor lan! Bu çocuk büyüyünce kesmezse bunları gelin yüzüme tükürün! Hep bir görmezden gelme, hep bir duymama! Çoccuğun piskolocisi bozuldu layn! Mesude kız, bakıyorum da çok bozuldun Aylinin istenme olayına, Sonerin kardeşiylen evlenicek söylim ben hemen dedikoduyu yapayım! Sen ne yapar ne eder kafalarsın Soneri de Soner sana yüz vermez ama Ayline inat olarak yapabilitesi var bilog! Bunu not edin bir yere! Yüzen gazino! Meşhur Semiramis yatının temelleri bu dizide atılmış sanırım, düğün, nişan, sünnet düğünü, mezuniyet! Parayı kıracaksınız Ali Kaptan! "Sen Kaptan bildiğin işi yap" köçeklik yap demedi ki salako! Kaptan ol diyor gene! Karolin hem salaksın hem sevimsiz! Ali Pattesle birbirinize çoğ yakışıyosunuz! 

Aylin, evlilik sözleşmesini çöpe mi koydun sen? Salak mısın sen? Göbeğine filan koy, çöpe koymak ne demek ya! Ulan bu diziler katil edicek beni, hasta oldum yeminlen! Balıkçının ulağı da bisikletli filan, şekil olmuş böyle italyan filmleri gibim! Sallan, titre, kendine gel Cemile, git ve o işi al! Karolin ve Ekber söz konusu olduğunda arkada çalan müziğe hayranım bilog! Böyle gitarlı filan dıpdıpdıp bir acan 007 cezmi bond müsiği gibi, bana bir ara bulun da gönderin! Metenin İnci hocayı görmesi iyi olmadı bilog! Atarlı ergen her an dalabilir, olay çıkartabilir!  Kan kokusu alıyorum, kan! "Ne zaman evleniceksiniz" Ah be Mete, içim parçalanıyor bu çoccuğa ya, çoğüzülüyom çoğ!

"Kim bu Hikmet Karcı" Hikmet Karcı is the balıkçı Cemile. O sakallı balık kokan adam bir Siyo aslında. Ne demiş atalarımız parayla imanın kimde olduğu bilinmez, öyle vallahi. Kim inanırdı balıkçının siyo olduğuna, ben gayet normal bir patron sanırken adam o zamanın Ednan Beyiymiş! Soner ve ekibi kız istemeye 3 arabayla geldiler, Ali Kaptanın deyişiyle 3 yayla gibi arabayla! Bence az, ben uçakla gelmelerini beklerdim! Cemilem bu sözleşmede ne yazıyor ki ağladın gene! Sakın vermemezlik yapmayın kızı! Salaklık edersiniz! Ali Kaptan Muratı görünce böyle bir üzüldün sanki he, bana mı öyle geldi? Böyle bir buruldun filan, hayırdır la insaflı mısın sen? Cemile de öyle, bir atarlı çıktı odadan ama Muratı görünce pıstı sanki. "Ben sizin gemilerinizde çalışmıştım" ben demedim mi bu Sonerin gemisi var diye, adamın tipinden belli çünkü, anladım ben! Gemisi olan adamı gözünden tanırım! "Siz biraz daha kalır mısınız Soner bey" Sonerciğim Cemile azarlayacak gibi seni, ana kendisi, ayarı da verir, fırçayı da çeker! "Ben kızımın böyle bir evlilik yapmasına müsade etmiyorum" salaksınız ya, fakir ama gururlu gencin aile versiyosunuz yemin ederim! Sözleşme işte, ne var bunda! "Aşk parayla değeri ölçülmeyecek bir şey" aşk karın mı doyuruyor Cemilecim, sorarım sana? Sen mutlu musun ki yani? Çok salak bunlar bilog, yemin ediyorum ultra salak ya!

Karolin kızım bu Ekber senin hakkından gelecek! Yakındır! Akarsu ailesi siz de böyle salak salak acı çekmeye ağlamaya mustahaksınız! Evde ipotekle alınacak elinizden, kalacaksınız sokakta! Bak gör bilog! Dımdızlak kalacak bu salaklar sokakta! "Ne diyorsun Ali Kaptan?" Ali Kaptan varımmm diyor!

21 Şubat 2011 Pazartesi

Ayşegül'le Su Elele Çet Sana Güle Güle


Perşembe, cuma, cumartesi, pazzar. Say bak bilog kaç gün olmuş, 4. Bugün ayın kaçı 21, çıkar 4'ü. Kaldı mı dokkuz! kaldı.Yoğ ne 9'u şaka şakka!  Bir esprik yapayım dedim, böyle ortam şenlensin filan. 4 gündür yazmadım, Behzat kralı seyredip "ooo yoh artık" diyerekten kendi çapımda pasta gibim kendi çapımda yorumlar yaptım, biloga da yazmadım. Ama bilog sana bir şey diyeyim mi? Sherlock diye bir dizi buldum, inanılmaz! Bak Halit Ergenç gibi söyleyeyim i-na-nıl-maz! Seyredin mutlaka! Onu da ayrıca yazarım, zaten daha Fatmagül'ü de yazmadım. Bu arada Küçcük Sırlar'ın günü değişmiş, bundan böyle perşembeymiş, heç seyredemem! Fatmagül var! Tekrarını anca neysee, biz dönelim bu haftaki bölüme, Çet bir gece mapus yattı garibim kıyamam lan. "Sen hep böyle kızarır mısın" he utangaç ayağına olgun kadın avcısı Sedacım. "Cem Arslan abi" abi mi dedin kız zilli Arslancığa, saçmaladın he! Geçen hafta dediğimi yine diyeceğim sakal bıraktırın bu çoccuğa, sakalsız 15 yaşında gibi duruyor. "Ben sana Çet hakkında her şeyi anlatayım" Çet hakkında her şey, bunun filmi olur he, siz sorun biz söyleyelim, neresinde beni var, gıdıklanır mı? "Arda yapma" Arzu'ya bak sen, hala numerolar yapıyor, kızım bu adam seni terk etmezse gel yüzüme tükür. Hala sıkboğaz ediyorsun adamı! Saçlarının rengi de gözümden kaçmadı Arzu, yakışmış.

O değil de bilog, Su'yun giydiği tulum neydi öyle, tulum mu? Ceket pantol mu? 80'ler hanedan dizisinden fırlamış gibiydi. Anlayamadım bir acayipmiş, neyse. Ayşegül'ün oda numerosu 1507, bir 1408 beklerdim ben gerçi ama neyse. Zenginlik zor blog, sıkuaş oynacak kimseyi bulamıyorsun filan zor iş. Oysa bizim öyle mi, yayıl tv karşısına dizi seyret filan. Hevesciğim artık susar mısın? Şu kızı susturun bir ya, içeri düştü filan diyor!Yok yok bilog zenginlik zor, baksana Ceyla'ya özel masörler filan, ay şuramı acıttın, ay öf filan! Sanırım geçen hafta Ayşegül pampam için yazdıklarımı okumuşlar kendisi bu hafta çok şıktı, kafasındakiyle bir pokahontas, yaban gülü gerçi yakışmış. Güzel kız şimdi allah var! Madem geçen haftakilere kulak verdiniz bu hafta diyeceklerimi de can kulağınla dinleyin lütfen, Demir'in saçlarına acil bir el atın! Korkunç! Bir kurt adam, halbusi yakışıklı bir genç kendisi. "Annem senin benimle başa çıkma ihtimalini seviyor" allam laflara gel! Şairane! Arzu ananı dinle kızım, can kulağıylan dinle! Bak ne diyor, aldatsa ruhun duymaz! Ya böyle bu işler! Kapı arasında bile yapar, sık sık nereye kadar adamı! Bu Ömer Bey bu Demir'i evlatlık edinir demedi demeyin! Damat olarak belledi bile, Demir sen de salaklık yapma lütfen! Çet mekana tekrar baktım da, iyrenç! Tiksinç ve hatta hatta korkunç! "Su'yu o kadar hafife alma" evet Su'yun kaldırma kuvveti var unutmayalım! Bu dizide bir erkek berberine ihtiyaç var! Ya jöleyi boca ediyorlar inek yalamış gibi, ya da kurt adam gibi! Acil müdahele lütfen! Biri şu Heves'i bir gece içeri tıksın, macera yaşasın! Abarta abarta anlatmak filan! Evet bilog dizide uyuz olduğum en baş karakter Heves, dövesim geliyor, ağzına saboyla vurasım geliyor! Şu bardaki salak garsonu da lütfen değiştirin! Kadın gördüğü anda gevriyor sıpa! Böyle ağız yayılıyor filan öf!
Ömrüm hayatım boyunca "bugün atölyedeydim, beyaz çikolata trafıl yaptık" diyememenin verdiği eziklikle yaşadım ben bilog biliyor musun? Bir hava filan, çikolata ustası tabi! Demir senin kadar gevrek bir adam görmedim hayatımda! Su ve Ayşegül mümkünse pampa olarak takılın, birkaç kişiyi dövün şu dizide. Yalnız Su sen böyle eziktoş bir şekilde "benim işim var böhü" diyerek Hülya Koçyiğit edasıyla koşarsan olmaz! Çet'i o şekilde mahvedemezsin! "Bizim ailede herkesin damarlarında zehirli bir sıvı dolaşıyor" evet Adams ailesisiniz, hepiniz bir ucube bir frik! Çet allam Heves'den sonra döveceğim 2. kişisin! Ellerini ovuşturman filan korkunç!

Bu Ayşegül'den herkese lazım, bir pampam olsun adı Ayşegül olsun, sırtım yere gelmez! Küçcük acan, zehir hafiye! Beş dakkada beşiktaş, hemmen şıpırt diye çözdü olayı. Bilog farkında mısın, bu Demir birkaç bölümdür şımardı, bir popo kalkması filan! Tam dayaklık! "Sen bana hayransın" allam Demir kendin gibi bir salak buldun sanırım, hayırlı olsun! Seni tanımak istiyorum dedin de kadın cv'sini özetledi beş dakkada, hayret arkadaşım böyle şey görmedim, bundan sonra ben de böyle yapacağım. Bıdı bıdı mezunuyum, şurda burda çalıştım, gencim güzelim, yetenekliyim gibisinden! Bakalım o zaman nasıl olcak merak ettim vallahi! Vampir modası hala devam ediyor sanırsam, kırmızı kırmızı dolanıyorlar etrafta hala! Bordo palto giydim, bordo ruj süreyim tribi olmuş! Ama bence olmamış! Çet sen ne salak adamsın ya, yok Ayşegül onlarla beraber olmak istemişmiş, Su sen de buna inanıyorsan harbi salaksın kızım! Yüzündeki mal ifadeye bakarsak inandın! Ayşegül seni yer, hatta değil seni diğerlerini de yer! Geçen hafta bahisleri başlatmıştım, görüyorum ve arttırıyorum! Paralar Ayşegül'e! Su salaksın sen ya, yemin ederim salak gerizakalı bu kız ya! Ayşegül de dedi bak gerizekalığğ! "Sana bunu ödeticem Çet" yani özetlen seni ananı avradı Çet! "Vız gelir, tırrıs gider" yakında sende tırrıs tırrıs kaçacaksın bibeğim haberin ola! Ayşegül'e yapmayacaktınız oğlum! Neron'un akrabası değil Roma'yı burayı da yakar! Demedi deme bilog! 

Duydun değil mi bilog, Arzu kendi ağzıyla itiraf etti maymun olduklarını. Siz duymadınız belki ama ben duydum, gayet maymunuz dedi! Lan bilog bir an için ben de yedim Su'yla Ayşegül'ün numarasını, bir de kendimi zeki sanarım, aferrin kız negzel rol yaptın öyle! Bu Ayşegül'de iş var ya! Oskarı alır valla! Beni bile yediler la! Arkadaşım şu bara yeni bir cd alın ya, olmadı bir laptop dj'yi getirin, ne bilim evde cd çekin! Hep aynı müzik midem bulandı la! Arzu ne o kız sahnelere mi çıkacan? Bugün sahne yarın kaset, haftaya konser, önümüzdeki ay turne! Ali ne o bozum oldun sanki? Çıkacak tabi, hakkı! Eferrin kız Arzu, böyle devam et! Aslında şeker kızsın ama kendine güvensizliğin beni mahvediyor, çoğ üzülüyom bu kıza ben yaağ! "Biz arkadaş değiliz unutma, Çet gider ortaklık biter" yavrum benim, gene tongaya düştün Sucuğum! Ama bak benim dediğimi diyor, Demir'in şapkası uçmuş! Yani poposu havada, hey dostum Demir, çek şu lanet olası poponu bulutları kapatıyorsun! Güneşi göremiyoruz dostum! 10 yaş büyük hatunu tavladın tabi, seksi çikolata ustasını, bara müdür oldun şımardın! Dizinin sonuna doğru Ayşegül pampanın dış sesi diziyi gossip girl yapmaya yetmiyor ne yazık ki pek muhterem senaristler, nirde gossip girlüm nirde küçcük sırlar! Bunlar bebe lan! "Geometriden anlamam" ben de öyle Ayşegül, hiç çakmam matematikten.

"Dünyayı kurtarmıyorsun anne, alt tarafı kahvaltı yapıyorsun" yavrum Suyun babası! Sende de potansiyel var he! Gzli cevherler var, diyorum şu adama biraz daha fazla diyalog! Bu dizinin en şık giyenini Fikriye Mabeyinci bilog, kadın cadı madı ama bu yaşına rağmen güzel giyiniyor! Suyun sürekli Demir'in peşinden gitmesinden de acayip sıkıldım bilog! "Siz ikiniz sevgili misiniz" yok sadece fak badiyiz! Soruya bak ya, gerizekalığ ya! "Demir neden olmadı" bijuler meme yapmış bebeğim, bir zımparalasak geçer aslında! "Neden ben değil o" ben söylim mi neden sen değil o, he söyleyeyim mi! Bir kere sen salaksın, bordo ruj yakışmıyor, sürekli mızıldıyorsun! Ki bence bunlar yetiyorda artıyor! Arzu gızım, Pargalı'ya ders versene! Saraya aldıralım seni kız! Ali çok esprilisin ya, adeta bir Cem Yılmaz! Çet ne güzel dedin ya, arazi adamı diye, arazi olsana! Uzaya yerleş, ayda koloni kur, marsda bar aç, venüsden kız kaldır!

Demirin annesi, artık sen zengin bir kadınsın! Kabullen bunu, sen bir Mabeyincisin! Tut bir temizlikçi gönder eve! "Biz bu evi tanıyoruz ama sizi çıkaramadım" bu kız komik bilog, ard arda espriler patlatıyor! "Huzur evinden gelin getirmek, senin oğluna bakınca insan esniyor filan" tuttum seni Meriç cücesi! Bir Ayşegül bir de Meriç zaten! "Masumiyet sandığın gibi kaybedilen değil, kazanılan bir şey" herkes şair, herkes feylesof bu dizide. Hepiniz Oscar Wilde'sınız! Ayşegül eğit şu salağı ya, ya da onu boşver gel pampam ol, dünyayı ele geçirelim yae! Evrene veriyorum siparişi Ayşegül pampam olsun! Demir sürekli atarlısın, sevişmek sana yaramıyor! Ayşegülle yanyana gelmesine niye bu kadar sinir oluyor? Sanane Demir! Korkuyorsun di mi? Ödlek seni! Atarlı ergen! Kork kork! Sıra sana da gelecek! Yakındır! Seninle tartışmıyorum tebliğ ediyorum! Ayrıca bu çikolatacı ya evli ya da çocuklu filan, bak gör çıkacak kokusu!


Ayşegülcüğüm oha diyorum, polisle kanka oldun iyice. Sürekli bir arama, bir ihbar. Dizinin başından beri 3. ihbarın oldu bu! Bu kadar kolay mı la polise ihbar, bir telefon tak bitti! Kolyenin fiyatı ne kadardı onu göremedim yalnız meraktan çatlıycam! Ödeme işlemi için beklettiklerine göre baya pahalı bir şey olsa gerek! Planları yapıyorsunuz takır takır işliyor da bir salaklık olarak Suyun arabasıyla takip ediyorsunuz, paranız mı yok kiralasanıza bir araba! Sevimsiz Çet fel fecir gözleriyle 2 dakkada arabayı tanıdı gene!

17 Şubat 2011 Perşembe

Necefli Maşrapa


Güzel blog, bu akşam Black Swan'a gideceğimden dolayı Fatmagül'ü seyredemeyeceğim. Mazur gör, izler yorumumu yaparım elbet. Şimdi sizleri necefli maşrapa ile baş başa bırakıyorum. Beni özleyin anacımmm.

16 Şubat 2011 Çarşamba

Koşun Ürrem Doğurdu


"Şehzade mi? Oğlan mı?" Ürrem hadi yine iyisin, oğlanı buldun. Gerçi kız olaydı sen onu oğlan yapardın bir şekilde ya neyse. Ama sen var ya sen Ürrem çok fena kadınsın hea! Pargalı bu uyarımı dikkate al, gerçi Gülnihal'i halvete sokaraktan yapmaya başladın bir atraksyonlar ama olmadı gene. Mahidevranım geçen hafta da dedim gene diyorum, bu Ürrem boğduracak Mustaayı, ondan dolaysı bana kulak ver. Gel birlik olalım Ürrem'i alt edelim Bugün Rus köle dediğin yarın yiyecek hepinizi, gel bana kulak ver. Ayrıca küçük Mustaayı dolduruşa getirme, sultan olcan filan diye, kandırma.

"Aslan parçasından bir aslan daha oldu" Aslan kıral evet Valide Sultanım. Kız olaydı naaparlardı merak ediyorum blog. O değil de kurban olayım şu Ürrem'e bir diksiyon bir bir şey, konuştukça sinirim hopluyor. Bebek taklidi yapan kızlar kadar sevimsizsin Ürrem, gel benim de kafayı kestir, nihoha zor ama biraz bebeem.

"Lokmalar altınlar dağıtılsın" dağıtın tabi, ben yeniçerileri çağırıp geliyorum şimdi, hep beraber kazan kaldıracağız. Pargalı sana hayranım, talibim sana bilesin. Pastacı Nejdet'ken de sevdim hala da seviyorum, duy beni. "Hazırlanın halvet var" halvet var diyince bir numara var sanıyorum ama yok bir cacık, böyle bir seferberlik filan ilan edilsin diye bekliyorum ama yok olmuyor. Gülnihal korkma yavrum, Ürrem sana bir numara yapamaz. Amma korkuyorsun arkadaşım bu Ürrem'den, öf ne yani bu in mi cin mi? Korkmayın, cesur olun aslan parçaları. "Ben dün yalnızdım sen nerdeydin" halvetde ananı ninolay durumları vardı Ürremciğim ayıptır söylemesi.

Trt'nin de Nakş-idil Sultan dizisi varmış blog, merak ediyorum onu da seyredeceğim sanırım. Çünkü ziyadesi ile Ürrem'in iğrenç sesinden gına geldi, bildiğin das ayn nanyn yaaah şeklinde konuşuyor.

"Gözlerinde kin ve ateş var, o ateşle yakacak bizi" oha lan oha. Bu kadar mı korkuyorsunuz arkadaşım bu kadından. Ayarlarsınız üj bej adam kurarsınız tuzağı olur biter layn, ben mi öğreteceğim. Gözlerinden ateş çıkarıyor filan hea mutant bu, ejderha. Saçmalamayın, titreyin ve kendinize gelin lütfen, istirham ederim.
"Aklını seviyorum Pargalı" ben de seviyorum Sülüman, aşığım kendisine."Küçük köylü kızları gibi ağlama karşımda" yürü be Firdevs Sultan, oh be nihayet biri haddini bildirdi şu Ürrem'e. Yok bizi yiyecek, yok gözlerinden ateş çıkarıyor, daha neler la? Bu arada Sultan Sülümancığım beni de gönderebilirsin Rodos'a. Pargalıyla gideriz yani, gitmişken biraz da tatil yaparız iyi olur. Bu bölümde lohusa kelimesinin tarihi gelişimini de öğrendik, dizide sadece halvet ve entrika yok yani teşekkür ederiz senarist pampalar, sağolun varolun siz olmasınız lümpo lümpo gezeceğiz etrafta!

"Ayşe Hafsa Sultan'dan bebee bir çeyrek" o zamanlarda  da varmış lan blog, gelinin anasından bir bilenzik şeyleri. Valide Sultan'dan torununa playstation 3! mesela yani olabilir. "Sen bu sarayda büyüyecek, padişah olacak, kral olacak, ben kraliçe" Ürremciğim kraliçe kralın karısıdır, anası değil bibeğim. Sen olsan olsan ana kraliçe olursun ki senden bir numara olmaz sadece çirkef çirkef bağırırsın. 

"Rodos'a çalışıyorum" tabi önemli bitki örtüsü nasıl, iklimi yüzölçümü, dağlar kıyıya dik mi paralel mi? Bunlar önemli şeyler. "Şehzade bu mu?" he ya Mustaa bu, beğenmedin di mi? Yalnız arkadaşım çocuğa naaptıysanız babam bana küstü diyor başka da bir şey demiyor, içim parçalandı blog, valla üzüldüm yani. "Verin sancağa hemen gitsin, annesi de gitsin" bir nevi ananı da al git burdan bebe gibi bir şey oldu sanırsam bu. Mustaa ulu manitu yardımcın olsun. "Samur kürk hanedana mahsustur" imitasyon da olsa olur mu Sülüman. Bubam yıllar evvel Rusya'dan samur kalpak aldıydı gerçi bana ama ben kıyamıyorum hayvanlara ondan dolaysı giymiyorum. "Siz dün gece doğum yaparken Hünkarımız halvetteymiş" niye inanamadın Ürremciğim, Sülüman neden yapmasın, niye yani? Sen böyle çirkef çirkef bağırmaya devam edersen daha çok halvet olur. Bu Karolin'in Ürrem'in reenkarne biçimi olduğundan iyice şüphelenmeye başladım, ikisinde de aynı tonlama, aynı ses, aynı konuşma.

15 Şubat 2011 Salı

"Sen Çemile İş Bulmak" Karolin'den Geronimo Türkçesi


"Ben düğünleri severim"
Ben hiç sevmem Cemile düğünleri acayip sıkıcı olur, ama kim ne giymiş, saçı nasıl, makyajı nasıl dedikodusu yapmak eğlenceli olabiliyor zaman zaman. Ali Kaptan sanırsam yazdıklarımı okudun ve davullu zurnalı bir düğün yaptın gerçi ben sana 40 gün 40 gece demiştim ama görüyorum ki yememiş, zaten senin emekli maaşınla biraz zor. "Mete yaktı ev, ev yeniledik, para az, senin emekli maaş yetmiyor" ya gördün mü Ali Kaptan, ne diyor senin çirkef sultan Karolin Enke! O çalışacak, para kazanacak. Havalı olduğunu düşünen salak iş arkadaşları Karolin yakında sizi de yer haberiniz olsun. 

Yalnız sinirlendirmeyin şu Karolin'i, cidden tırsıyorum burnu alnına değecek gibi oluyor resmen, bir atarlanıyor filan, atarlandığı an zaten kırıp dökmeye başlıyor. Ali nerde kır dök, Ali Cemile'ye gitti kır dök, süt taştı kır dök, her an kırıp dökmeye hazır. "Görüyorum ki hiçbir akrabana haber vermemişsin Karolin" Karolin'in çakma teyzesinin kocası başına iş açacak, o haddini bildirecek gibi gözüküyor hayde bakalım görciz. Çakma teyze kocası sana güveniyorum, yüzümü kara çıkarmayasın lütfen. 

"Parfüm istiyorum, kolye istiyorum, elbise istiyorum" bu mu Aylin istediğin, bu kadar mı yani? Ulan istesene doğru düzgün şeyler, özel araba iste, özel uçak iste, gemicik iste, ne bileyim Beatles'ı getir konser versin de! Bu kadar basit isteklerle gelme lütfen! 

Ali Kaptan, sana diyecek tek lafım yok. Her bölümde laflar hazırlıyorum ve kınıyorum seni ama gel gör ki yaptıklarının yanında sana yuh, çüş, oha ve hayvansın diyebiliyorum anca. Zira daha başka kelimeler var amma onlar sansüre takılabilir. Ama sofrayı toplama şeklin gerçekten takdire şayan. Ev kadını olamazmış bak bak düdük! Sinirlerim hopluyor seni gördükçe. Ali Kaptan'ın kılıbık abisi Kemal sen de görebileceğimiz en tırsak insan evladısın. "O benim beylik tabancam" al başına çal, sahip çıkaydın o zaman.  Töbe ya, bak sinirlendim, tırsaklığından gece gece Cemile'yi de kaldırdın zaten. Bir de Cemile'ye iş bulmuşsun ya Ali Kaptan seni tebrik ederim gerçekten. İnanılmaz güzel bir iş bulmuşsun, herif Cemile'yi ayakta öpüyordu neredeyse, öpmeyi anladın sen blog.

"Soner kolyemi takar mısın? Soner kolyemi çıkartır mısın?" Soner terliklerimi getirir misin? Soner kulunçlarım fena bir ovuver, Soner bana çay koy! Yakında bunları da söylemezse Aylin, gelin yüzüme tükürün! "Soner yanımızda kal" ama akıllı çıktın, evlilik sözleşmesi filan aferin! Hele hele Soner'in gözüne baka baka "evet" demen, kaptın şukuyu! Sen de iş var Aylin, biraz daha çalışırsan dünyayı ele geçirebilirsin. Yalnız senden birkaç ricam olacak, öncelikle şu Amina'yı bir yere yollat, Antartika'daki kutup ayılarını savunsun mesela, bir müddet görmeyelim onu. Bir de Süleyman'ı bana yolla, ben ona bakarım, evlenirim evinin kadını, çocuklarının anası olurum. Lütfen ricalarımı yerine getir. 

"Ahmet seninle konuştuğumu bilse bana çok kızar" ben de olsam ben de kızarım. Ne işi var lan annemin sevgilimle! Niye konuşsun! Oğluma bir şans ver, aslında öyle demek istemedi! Devrim ve aşkla ilgili söylediklerin de gözümden kaçmadı Ahmet'in annesi, aferin ama, oğlunda hiç iş yok ben sana diyeyim! Kapıyı açayım mı diye sümüklü Amina'ya soruyor hala! Düdük makarnası Ahmet. Bundan sonra senin adın bu Ahmetciğim, hayırlı uğurlu olsun! Yalnız Berrin'e bu kadar zoom yapmayın, ya da kızı bir cilt doktoruna yollayın, mesela bir kolsuz Agop vardı ona götürün, o bilir işi düzeltir! Olmadı krem filan alın lan kıza! Sinirlendim bak şimdi! 

Cemile niye işi bıraktın la? Sümüklü Ali'nin lafıyla iş mi bırakılır! Ama bu Balıkçı senin peşini bırakmaz, elini üzerinden çekmez demedi demeyin! "Sen Çemile iş buldun" he ne iş ne iş Karolin, sen çalışsana orda bak güzel olur he! İyi fikir not edin bunu bir yere! Bir de kırıp döküyor gene! Öf ya tam çirkef! Korkuyorum anne diyorum sen bağırdıkça Karolin. Bir de git bir ders al ya, özne yüklem dolaylı tümleç bağlaç nedir öğren bunları!

14 Şubat 2011 Pazartesi

Ayşegül İş Başında


"Her şeyi elime yüzüme bulaştırıyorum"
Ha şunu bileydin be Cem Arslan, sana söylüyoruz salaksın diye ama inanmıyorsun ki pampa! Paran var, yakışıklısın, gez, toz eğlen, daha ne istiyorsun, illa bir kendini kanıtlama çabası! Öff sen de Çet de çok sıkıcısınız. Neyse ki Ayşegül var ki şu dizi çekiliyor, yoksa seyredilmez bu dizi. Küçük hırkız olarak bir de Meriç cücesini suçluyorsun ya, duble salaksın! O da zaten anında öttü, şebelek!

Selam blog, özledin mi beni? Ben valla özledim. Cuma, cumartesi, pazar hiç mi dizi olmaz. Ha pazar vardı Behzat Ç. ama o eleştirilmez ki ya! Behzat kral, Behzat paşa! Neyse ben döneyim Küçcük Sırlara. Geçen haftayı biliyoruz zaten, hep beraber izledik yorumladık. Gelelim bu haftaya. Başlıyoruz hayde bakalım.

Arzu ultra sıkıcı olduğunu söylemiş miydim? Söylemediysem de söylüyorum, sıkma o adamı o kadar. Azcık rahat bırak ya, bu ne sık boğaz etmek "Kaç gram kıskandı" 250 gram rahatladın mı? Erdin mi göğe, tey Allam ya! "Gözümün ne kadar kara olduğunu biliyorsun değil mi?" oo çok korktuk Cem Arslan, inanılmaz tırstık gerçekten. Yalnız bağıırırken biraz daha sert olmaya çalış, nörde kolye filan komik.

Biri bu Ayşegül'ü düzgün giydirsin ya! O ne çirkin kıyafet arkadaşım öyle, mor payetli altında iğrenç çizmeler filan. Ama yine güzel dedin "Senin adın Demir değil Beton olmalıymış" hay yavrum be! Onun adı Demir değil Taş olmalıydı, Taş kalpli. Bu arada dizideki devamsızlığa dikkat edin set ekibi, bir sahne önce Cem Arslan'ın sakallar vardı, bir sahne sonrasında yok. Kaşla göz arası traş mı oldu bu adam, ayrıca söyleyin kendisine sakal yakışıyor, öyle sinek kaydı filan ııh ıhh! "Alternatif bir sevgililer günü mü kutlasak aceba" evet ne şahane fikir gerçekten de tebrik ediyorum sizi, hele hele sarımsak soğan takdire şayan. Makyöz şu Su'yun rujunu sil ya, birini yemiş gibi duruyor, ne kadan çirkin, ama eteği çok güzel geçen hafta da dedim bu hafta da diyorum. Ayrıca şu Çet'i de doğru düzgün giydirin, o pimp gömleği nedir öyle! Bu mudur Chuck! Yuh, göz var nizam var! "Naapim kendimi kanıtlamak zorundayım" o senin hüsnü kuruntun cicim. Bak Behlül'e gayet rahattı, hem yengesini hem Ednan'ın kızını yedi adam kimsenin ruhu duymadı, tırnağı olamazsın Cem Arslan, utan kendinden utan! Git biraz Aşk-ı Memnu seyret! Çapkınlık yap, olmadı öğren. Ay içim şişti sana yazarken.

Ayşegül pampa ve Su katılmamış salak yan yana, hemi de iş birliği içindeler. İnanılmaz, Halit Ergenç gibi yazayım i-na-nıl-maz! Ayşegül pampa bu Su'yu yer diyerek bahisleri başlatıyorum, yok mu arttıran?

Anılar, Türkçe pop ve bunalım! Bu dizinin senaristleriyle gerçekten tanışmak istiyorum, hayır yardım edecek birine ihtiyaçları var gibi duruyor çünkü ondan. Mesela şu Arzu karakterine biraz özgüven aşılayın, bar bar dolaşıp Ali'yi arıyor ya, bu ne şapşallık. Bir kimse de çıkıp eh eytere bre kızım demiyor. Demir Su'yu beklemiyorumu diyince bardakları düşürmen ne alaka? Hayır heyecandan aşktan desem o da değil!

"Hevesciğim lütfen o düz mantığını dürüp dürüp..." evet Ceyla evet adam oluyorsun, doğru yoldasın! Ben de sana sinir oluyorum Heves biliyorsun değil mi? Salaklığına, gevrek gevrek konuşmana, öf çok sıkıcısın! Ayşegül devlet dairesine gitmiş 2 gün kendine gelememiş oha! Bir bihter değilsin ama Ayşegül, bir blair hiç değilsin! Olamazsın da! Siyah beyaz diye felsefe filan yapıyorsunuz bir de! "Neden bizi sevmeyen insanların peşindeyiz" seni Müslüm paklar Demir, koy bir kadeh rakını, peynir yanında oh mis, teypde Zeki Müren, öyle cıstak müzik votka enerjiyle bunalım olmaz!

"Nasıl mekan" çok çirkin kıçıma benziyor, Chuck'ın underground barına özenmeye çalışmışsınız ama ıh ıh! Altın suyuna votka oha, nerde lan o? Ekmek yok pasta var tabi, hayat size güzel lan! Olan Feriha'ya oluyor, Feriha ne alaka, ben de karıştım, o da zengin bebelerinden dertli ya ondan sanırsam! "Benim hakkımda bir şey söyledi mi" evet beyinsiz gerizekalı olduğunu düşünüyormuş Çet. Barın bel kemiği gerdanlık değil taburedir, tabureniz yok, hala konuşuyorsunuz. Sümüklü Ali, alternatif sevgililer günü parti fikrini sattın nihayet, eferin çok yaratıcısın, 2 seneye kalmaz kreatif direktör olursun! Arzu kızım tam bir nevrotiksin ve de tedaviye ihtiyacın var, you need a shrink dostum! Bilmem anlatabildim mi? Hele kusarsacasına ağlaman oh may gad! Korku filminde sağlam oynarsın yani!

"Kimin yanından geçsem bir sıkıcılık" aynen ya Ayşegül, hepsi çok sıkıcı. İçim bayıldı yani. Bir ay boyunca sevgililer günü, sevgililer günü içim şişti benim de Demir. Ayşegül, Ramiz Dayı taklidin gözümden kaçmadı, biraz daha çalışman lazım ama cicim. "Söyle bakalım benden ne istiyorsun" ben söyleyeyim mi Çet, nolur nolur! Lost adasına düşmesini istiyorum mesela ben. Su bakıyorum da gelişme kaydediyorsun, Çet'e göz dağı vermeler filan, eferim, böyle devam et. Biraz su katılsın şu salaklığına. "Kırmızı kalp tarlasında kendimi hıyar gibi hissediyorum" bunu zaman zaman ben de hissediyorum Ceyla ama senin tipten kaynaklanıyor olabilir, mesela o saçlarına bir çeki düzen versen o kadar hıyar hissetmezsin bence. Bu barın mimarı bildiğin manav kılıklı bir amca, çok mu aradılar aceba? İki lafından biri para kesin laz mutahhit. "Herkesin buraya gelmesini istiyoruz ama kimseye söylemek istemiyoruz" işte bu seni öldürmek istiyorum ama kan görmek istemiyorumla aynı şey.

Sanırım bu Heves o kadar da salak değil blog, bir gülümsedi işi halletti ya da garson çok salaktı anlam veremedim. Ceyla elbisen çok korkunç bu arada cicim, kocaman fiyonk hedayee pakedi gibisin! Arzu buzdolabının önüne kamp kur sen, daha rahat olur! Ayrıca ne midesizsin ya, peynir, muz, vişne suyu, pasta ıyk! Midem bulandı lan! Ayşegül'e ayakkabı almanız da iyi olmuş, kız hep aynı ayakkabıları giyiyordu, arada bir değişiklik iyi olur. "Anti romantik, tehlikeli, çekici ve şifreli" çok şahane gerçekten! Çok değişik, bir de barı beraber açalım diyorsun Çet ya diyecek lafım yok sana.

Vampir dudakları moda galiba, Su'dan sonra Arzu da vampir olmuş, Ali'yi yedim bekliyorum. Doritos reklamındaki Aston Martin'de diziye konuk oyuncu olmuş hayırlı uğurlu olsun. Çet, allah gözünü doyursun lan! "Ayşegül'den mi öğreniyorsun bu pislikleri" hayır cicim benden öğrendi! Herkese de seni bir daha görmek istemiyorum. Ben de seni görmek istemiyorum. Sizin partinizin şifresi nedir? Benimki İsmail Yk şarkılarından biri. Çetciğim mekanınız iğrenç olmuş. Tam bir apaçi diskosu.

Aston Martin'den sonra Seda Akman'da konuk olmuş, o yakışmış ama. Severim kendisini canım benim. Demir nasıl salak oldu ama Seda Akman'ı görünce. Kusura bakma Demirciğim ama sizin partinin konsepti de iğrenç olmuş, her yerde kalpler öyk! Arzu sen de Ceyla gibi zevksizsin. O elbisenin neresi güzel ya, kocaman kırmızı fiyonklu, korkunç, o kadar paranız var ala ala bunu mu aldınız lan? İnsan bir gider Harvi Nikıls'a filan! 


"Senin yemiş olman beni daha çok mutlu etti" niye ki? Sebep? Sen yeme kilo alırsın di mi? Seda Akman da çikolatacı çıktı. "İnsanların çikolata yerken fotoğraflarını çekmek isterdim" montla sıç pampa, montla sıç o zaman böyle fikirler, istekler filan kalmaz. Biri lütfen Su'ya sarhoş rolü yapamadığını söylesin, yoksa ben söyleyeceğim. Daha önce de yapmaya çalıştı şimdi de öyle!

Ayşegül pampa olmasa bu dizi çekilmez. Polisleri de takmış peşine yavrum benim. Çet, sıçtın oğlum, söyle Cem Arslan'a bez getirsin. Demir bakıyorum sen de hızlı çıktın, Seda Akman'ı eve götürmeler, elini tutmalar filan, az değilsin he! Bir de mokoko müziği koydun tam oldu! "Siz bizim kim olduğumuzu biliyor musunuz" kimsin la sen? Söylesene öğrenelim! Sucuğum Demir iş üstünde boşuna heveslenme. Çok ağlak bitti lan dizi yalnız, Ayşegül ağladı, Çet ağladı, Cem Arslan ağladı, Su da ağlasaydı keşke!

10 Şubat 2011 Perşembe

Ruhunu Şeytana Satan Mustafa


Yaktım gemilerii dönüş yok artık geriii ya da umudunuu çaldınnn beni benden aldın. Bu haftaya şarkıyla başladım blog. "Sen benim umutlarımı yaktın" yaktın valla Mustafa, o hırsla yaktın evi, kızı da dinlemedin, sonra da pişman oldun. Ah Mustafa ah! Bir hafta boyunca Mustafa'yla Fatmagül ne konuşacak, Mustafa ne diyecek diye çatladım blog. Evet böyle salak bir hayatım var. Geçen hafta en son Fatmagül "Mustafaaa" demişti öyle kalakalmıştım, ne dedi layn bu ne söyledi diye, fragman yayınlandı yayınlanacak diye televizyona da yapıştım zaten. 9 saat öncesinde gördük ki Mustafa Asu'yu istemedi blog. Hayır dur diye iteledi kızı oha! Böyle erkekler de varmış lan blog, şaşırrrdım. Kerim sen de Fatmagül'ün oyasıyla oynaya oynaya bir hal oldun hea! Oya gibi kız evet. Fatmagül'den sonra Asu da ağlamasın blog, ağlatmayın Asu'yu. Asu'nun evindeki 70 sonu 80 başı duvar zımbırtısı da beni benden alıyor blog. 

Reşat Yaşaran ipek pijamaların da yakıyor şekerim. Her yerde de kulağın varmış bunu da gördük, Meltem telefonla konuşurken çat diye ışığı açmak filan, korktum lan yeminlen. Buzdolabından çıkan Murat Boz gibisin resmen. "Her neye ve kime inanıyorsan" bir kere o laf her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsa, siz yanlış biliyorsunuz Reşat Bey, ama neyse sustum ziyadesiyle tırsıyorum senden. Zaten Meltem de tırsmış kızın tipinden belli. Yazık lan gitmeyin Meltem'in üstüne. Mustafaa Mustafaa kapılarda yatan, camlardan dikizleyen Mustafaa niye dinlemedin lan o kızı, madem seviyordun dinleseydin ya, şimdi ağlarsın öyle, diyorum ama kıyamıyorum da blog. "Mustafa bandanası gelmiştir" Hürrem yüzüğünden sonra Mustafa bandanasını da görmek istiyorum. Delikanlılarımız alsın taksın, genç kızlarımız koyunlarında saklasın bunlar güzel şeyler, romantik. Geyiğe gerenk yok, diziye dönüyorum blog. Kerim Fatmagül'ü gördüğünde yüzündeki o ifadeden ben sıkıldım he, böyle bir ilk kez insan görüyormuşsun, 40 yıldır Lost adasındaymışsın gibi öff! Ama hakkın da var he, Fatmagül ne güzelsin ya, o şebelek saç bile yakışıyor ne diyeyim, ulu manitu yaratmış, ben de böyle işte gariban. Ulan amma geyik yaptım bugün he. Ama napim bir konuşamadılar çatladım ondan yani. "Korkma sana zarar vermeye gelmedim" korkma dünyalı biz dostuz, korkma Fatmagül. Mustafa sen konuşana kadar bütün sülale çıktı, bir konuşamadın he! İçim bayıldı, ağzından kelimeler kerpetenle çıkıyor resmen. "Sen benim felaketimden kaçarken o bana sahip çıktı" şarkı sözü gibi diyalog lan. Mustafa gördüğün gibi Fatmagül eski Fatmagül değil. Üzerine bir cadılık geldi, ağzı laf yapıyor artık. Afferin kız Fatmagül, afferin, hele bir liseyi de bitir tam olucak o zaman. "Dönmemiz lazım karımın başı belada" tabancasını unutmuş helada evet Kerim. Taksiden kükreyerek inmen de ayrıca şukelaydı. 

"Sizin hikaye biraz karışık geldi bana" biraz mı? Komserim ne diyorsun karışık bildiğin çok bilinmeyenli denklem. Eski nişanlı, Yaşaranlar, Mustafa, Kerim, Asu ya da Enise sonra Fatmagül, ulan yazarken yoruldum be!  "İçimde kocaman bir boşluk var" gazdır o Fatmagül, bende de oluyor çok yediğimde filan. Sonra geçiyor ama merak etme. "Canını yakan yarası değil ne yazık ki" Vural kaşlarına kurban olduğum Vural hastayım sana. Senaristler şu adama biraz daha rol yazın ya, onu görmek için seyrediyorum ben bu diziyi, liseli ergen oldum resmen. Arada bir ağlatın, vicdan yaptırın ama daha çok göreyim ne olur pampalar! "Erdoğan çok yüz verdi buna" Vuralım esmer bombam Mustafa hepinizi kescek oğlum, bak demedi deme! "Selim Bey mide kanaması geçirmiş" haha güldüm lan mide kanaması, kan aldılar kıçından kan teyzem, hemi de oğlun aldı! 

"Piyangodan para çıktı anne" piyango lan, başıma talih kuşu kondu, Fatmagül'ün suçsuz olduğunu öğrendim, Selim pampayı vurdum Reşat da sus payı verdi annesi. Olan biten bu ben sana özetleyeyim. Çoccuğu sık boğaz etme, sinirini bozma. Fatmagül resmen değişti, sert çıkışlar bağırmalar filan wuu bebek yürü kim tutar seni! Bu Mustafa'nın anası babası ne çok soru soruyor ya, yok araba nerden çıktı, yok o ne, yok bu ne? Para nerde müşteride, araba nerde o da müşteri de! Öf ömrünü yediniz lan çoccuğun aa! Taş olsa çatlar, di mi kız Muko? Kırmızılı kadın seni! Kim ne derse desin seviyorum ben Muko'yu. Bir Muko kolay yetişmiyor.

Blog bu Yaşaran'lardan korkulur he! Oyun içinde oyun, ben şaştım kaldım, sulu götürür susuz getirir bunlar adamı yeminle! Biri bu Kerim'in saçını kessin ya, yoksa uyurken gidip ben kesicem, önce yıkayın sonra kesin! Bir de pis ellerle elledi o saçları ıyk! Yani bakıyorum fena değil boylu poslu ama saçlar fena, gerçi bir Vural değil! Fatmagülcüğüm Kerim'i daha yakından tanımaya karar verdin sanırım, anasını bubasını filan sormalar, hayırdır kız, hoşlanıyor musun yoğğsam? "Gelim mi bi dakka" kızz Fatmagül bebek taklidi mi yaptın sen bana m öyle geldi? Yaptıysın da yapma Fatmagül yapma! 

Mustafa parayı buldun lüküs otellere geldin bakıyorum, anan buban gene laf edicek haberin olsun dememe kalmadı bak başladılar. Bu anası çok soru soruyor ya, ben bunaldım at bir şeyler şuna Mustafa. "Dolap molap yok terfi ettim" hı hı Yaşaranların oğlunu vurdum lann! Ben vurdum! Kan aldım! Söylesene Mustafa! "Nişan gecenizde bu yapabilecek karakterde mi?"karakter mi? Kim Selim Yaşaran mı karakterli? Hoho güldüm lan, Selim karaktersizin önde gideni Meltoş! Mustafa şaşırdın he! Suyunu çekecek para, önce git bir ev filan al! Kız arkadaşı için de alacakmış, kız arkadaşın kim lan senin Asu mu? Sen değil miydin Asu'yu istemeyen! Ama aldıkların yakışmış Mustafa gözümden kaçmadı, laciler fena olmuş yani cızz!  "Bundan sonra para problemimiz olmayacak" niye lan banka mı soydun, yoksa gene gidip Selim'i mi vuracaksın? 

"Meryem Sultan kalkmadı mı?" O uyandı da ajanlığa çıktı çoktan. İçin ferah olsun Ebe nayncığım bak Mehmet Komserim de araştırmaya başladı, bence sen bütün bildiklerini git anlat ona, kendi başına bir şeyler yapmaya kalkışma. Fatmagül'ün yiğeni senin allah cezanı vermesin lan, ölünün poposundan pamuğu çıkartan tiplerdensin he, ne işin var senin bandanayla! Sevimsiz velet! Tam dayaklık yae! Sürekli bir mıymıylık öf! Geleceğin Bülent'isin resmen, yakında başlarlar sana da "Geldiler geldiler" diye replikler yazmaya! Kerim bakıyorum da hayallere başladın, pembe pancurlu ev, bahçe, kümes filan! Hemen başlama kıza zaman ver, dinle beni! "Sana iyi davranmak kendime ihanet etmek gibi geliyor" yavrum Fatmagül yürü be!

Para adamı bozuyor blog! Bir çanta parayla Mustafa kafayı yedi! Bir çanta parayla olmaz bu iş demeler filan, oha oha aştı kendini, şirketten pay istemezse gel yüzüme tükür blog. Ebe Nayn, Reşat Yaşaran'la görüşmek istiyorum filan denmez, bak her şeyi biliyorsun ama bunu bilmiyorsun, direk basarsın odayı, kibarlığa gerenk yok! Aç kapıyı gir! 

"Her şeye rağmen küçücük bir umudum olsun istiyorum" inanırsak olur bence be Kerim! Sen ne dersin blog? Bence secret filan yapalım, evrene olumlu sinyaller yollayalım! Hadi Kerim yine iyisin lan, bandana da gitti suya! Atıl genç! Ama o saçları kestir önce!

9 Şubat 2011 Çarşamba

3'e bölündüm: Ürrem, Canan ve Leyla

3'e bölündüm blog. Ürrem ve Şüphe dedim ama Şüphe yarın gece bizlere bye bye diyormuş, o nedenle bu gece yok. Ama Kutlu Ailesi'nin olmaması bir şeyi değiştirmiyor. Bu akşam Gamze Özçelik'in Canan'ı ve Onur Ünlü'nün yönettiği Leyla ile Mecnun var. Lafı kısa keserek hemmen detaylara geçiyorum, kısa kısa, hepsinden birazcık, özet geçiyorum pampalar.

Muhteşem Yüzyıl: "O son ayvayı yemeyecektik"

"Benim için her şeyi yapar mısın" sen söyle ben yaparım Mahidevran. Ukela hizmetçine gerenk yok, sen beni al yanına, 3 güne sarayı ele geçiririz. Lütfen düşün bunu. Ürrem, hele sen, iyi ki bir gebesin hea. "Şehzade anasıyım ben" ya kız olursa beben, he bunu düşündün mü hiç, ilk bebem ya kız olursa diye.Green box'lı animasyonlar, saldırın yeniçeriler, kan damlayan kılıçlar gözümden kaçmadı. Her şey bir yana Pargalı'ya diyeceğim yok. Miğferine kurban sana bişi olmasın! "Kafir düşman yenildi" hain düşman al sana bombe! Sülüman zaferden zafere koşsun, Ürrem atlas ipeklerden kaftanlar diktirsin, ud dersi alsın, hayat sana güzel be Ürrem. Ama bir Türkçe dersi ya, aynı Karolin, bildiğin uyuz oluyorum. Budin Sarayı'nda simultane çeviri, hayat güzel bea, valla ne desem boş yani. Türkçe konuşan Vatikan'lılar hala aklımda şimdi de bu. Ürrem'in karnının ultra hızlı büyümesi de ayrıca dikkatimi çekti blog. Ne çabuk büyüdü lan bunun karnı?  Ama en şahanesi, Sülüman'ın saraya dönüp ailesine kavuşmasıydı, aslan parçam, ciğerparem. Yalnız Mahidevran'a ayıp oluyor Sülüman, Ürrem de Ürrem. "Güçlü erkek doğurcam" haydi bakalım Ürrem, kızı olursa sen yine de erkek yaparsın onu zaten. Mahidevran ağladıkça benim içim parçalanıyor blog, ağlatmayın Mahidevranı ağlatmayın. Ama sen de az değilsin Mahidevran, yüzüğü çaldın, Ürrem'i dövdün, zehiri yemeğine koydurdun da o sarayda çeşnicibaşı var lan onu nasıl ayarlıcaksın diyecektim de yapmışsın gene yapacağını valla pess. Ayva tatlısına ohh bol bol dök oldu canım evet.  "Bak doğru dedin di mi sadece cırcır" hea ölümüne sıçalak olucak, öyle bir cırcır olucak ki ne var ne yok çıkacak. Hatice'yle Pargalı'nın buluşmaları, mektuplaşmaları çok fena be blog, ikisini de ayrı ayrı severim, yakışmışlar ama Pargalı benim olacaksın, o yanağındaki izini yirim. Mahidevran nasıl delirdi, bir sonraki bölümün adı bu olsun. "Sultanım siz iyi misiniz" iyiye benziyor mu kadın delirdi. "Oh tatlı ben çok seviyor" ye Ürrem ye hepsini ye, tek lokma kalmasın! "Ürrem noldu?" cırcır cırcır geçer. "Tatlı yiyordu birden gözleri kaydı" ayvayı yedi Sülüman Ürrem. "Leğen getirin" o zamanlar mide yıkanıyor muydu aceba blog bak merak ettim şimdi. "Yediğinden olmasın" ben de dedim o ayvayı yemeyecekti ama dinlemiyorlar beni Pargalı. Mahidevran yakalanınca kellen gider mi aceba be blog. Hasibe canım, sen de bir hemşehriye kanıyorsun be kızım, salak mısın? Bu bölümde zehirlenmeler, yastıkla boğmalar filan gözümden kaçmadı, tamam yavaş yavaş oluyor. Harem ağası Sümbül'e de kanım ısınıyor yavaştan blog. "Ben Haseki sultanım bunu kafandan çıkarma" ya cicim noldu, onun adı Mahidevran koskoca Haseki şehzade anası, bakalım ne cevap vereceksin? Pargalı kızmak sana yakışıyor be, kükre aslanım! Sıçtı Gülşah bez getir, dead man walking, arkadan gelen davullar da ayrı hava katmış hea! Yalnız Halit Ergenç heceleme artık ya, "s-e-n  sak-la-san- da ben bi-li-yo-rum" yapma bunu artık nolur yae! Ürrem'in 9 canı var bunu da gördük blog. "Ben seni ballara kaymaklara katar yerim Ürrem" oh be aşka gel, birbirimizi yemeyelim, bal kaymak yiyelim o da olmadı pide yiyelim. "O kadından kurtulmamız lazım, yoksa o bizden kurtulacak" hea ne sandın, onun adı Ürrem, topunuzu kesicek, buna sen de dahilsin Pargalı, senin var kelle gidecek, bak başladı Ürrem "Nerdeydi o senin hayatını neden korumadı" diye fitneye fücüre. "Bıktım Gaye biliyor musun, eski saraydaki huzuru arıyorum" ya Firdevs Sultan, ne güzeldi di mi yalı! Saray entrikaları fazla ben diyorum da inandıramıyorum. Ben de özlüyorum çok, duştan yeni çıkmış Behlül'ü, tron tron öksüren Beşir'i, Bihter'i ve maşasını, Niyal'i ve ağlamalarını, Ednan ve bıyıklarını ben de özlüyorum çok. Neyse ki Fatmagül var, vicdan yapmış ağlayan Vural var, yoksa hiç çekilmez be Firdevs Sultan.


Canan: Peyami Safa'nın ölümsüz eseri diyoola ama bence The Bride


Peyami Safa'nın romanıymış Canan. Ben şahsen bilmiyordum. Bir Matmazel Noraliya değil, neyse. Canan köyde yaşayan küçcük bir kızın anasının bağrından koparılıp zengin evine verilmesiyle başlıyor. Canan'ın yapım şirketi Koliba Film ki kendisi aynı zamanda Türkan'ın da yapım şirketi. Neyse pampalar fazla detaya girmeden özet geçeceğim. Canancık anasının bağrından koparılıp zengin bir aileye veriliyor, İstanbul'a gidiyor. Zengin kürklü teyze "bundan sonra senin annen benim" fazla klişe ama olsun daha ilk bölüm. Bol flashbackle Canan'ın çocukluğunu, İstanbul'daki ailenin nasıl olduğunu ona nasıl davrandıklarını filan görüyoruz. Renknaz Anne beni benden aldı bunu da es geçemeyeceğim. Renknaz adı bile bir değişik lan, böyle bir afilli. Bunlar da çok zengin he, soyadları ile anıyorlar kendilerini. Ziyagil, Yöreoğlu gibi. Velhasıl Canancığımız, 18'lik çıtırkene tecavüze uğrar, Renknaz annesi evden atar, Canan da yıllar sonra İstanbul'a döner, intikammmm için. Özel uçağı ile gelir bu arada he. Öyle THY filan saçmalamayın cicişler, banal olmayın lütfen, adını da değiştirdiğini söyledim değil mi? Madame Bernar. Neyse efenim, Canan Canan karakterinin intikammmm intikammm diyerek İstanbul'a gelmesini, yıllar önce ona kötü davranan Karahan ailesinden intikamını almasını izleyeceğiz. Gene bir zenginlik, gene bir ihtişam bakalım nolcak blog! Güney Afrika'dan özel getirilen taşlar, samur kürkler, özel uçaklar, yatlar, katlar filan var yine. Köpüklü banyolarda şampanyalar, ultimate davetler de cabası. Basın bülteninde bu dizi tiryakilik yaratacak demiş, her halde her hafta Canann Canann diye inleyeceğiz. Uzun lafı kısası, The Bride Death list 5 çıkarmış, üzerinde samur kürkü, kırmızı ruju ve siyah saçlarıyla geri dönmüş, the bitch is back. Bana bu diziden iş çıkar, her hafta ara ara bakar yazarım artık.


Ah Muhsin'den Leyla ile Mecnun



Kızın adı Leyla, oğlanın adı Mecnun. Basın bülteninde yazanlar satırı satırına şu: "Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen iki bebek, hastanedeki yatak sayısının azlığından dolayı yan yana yatırılırlar. Ailelerinin “doğar doğmaz birbirlerini buldular” demesiyle, beşik kertmesi yapılan çift, isimlerini efsane âşıklar “Leyla ve Mecnun” dan alırlar…" Olay 25 yıl sonra beşik kertmelerinin görücüleri ile başlıyor. Leyla istemiyor Mecnun aşka düşüyor. Arabesk sahneler, enteresan kamera açıları, şahane müzikler var dizide. Hele Mecnun'un çöle düştüğü bir sahne var ki, tam Leyla'sına kavuşacakken kutup ayısına dönüşmesi filan evet canım diyorum. Asuman Dabak var dizi de bir de. Bilemiyorum değişik ama iş çıkar mı zaman belli edecek gibi gözüküyor be blog ama yine de Onur Ünlü'yü seviyorum.

10 bölümü bile göremeyen dizi : Şüphe


Kanal D'nin büyük bütçeli dizisi Şüphe 10 Şubat gecesi final bölümü ile bizlere bye bye öptüm şekerler diyormuş. Bazıları bu habere "oh iyi oldu, çok salaktı layn" dese de, dizi işi zordur canlarım. Öyle "oh eleştiriyoruz" dememe bakmayın. Senaryosu, tretmanı, öyküsü, cast seçimi, doğru yapım şirketi, piyasa tutunması derken karın ağrıları üstüne karın ağrıları çekersiniz. Biliyoz da öyle konuşuyoz yaa! Ha sen eleştirmiyor musun? Benim ki geyik, bu işin içinde biri olarak,  azcık kafa dağıtıyorum, bakmayın bana! 
Bu akşam Muhteşem Yüzyıl, yeni başlayan Canan ve Onur Ünlü'nün Leyla ile Mecnun'u ile karşınızdayım cicişler, beni özleyin minnoşlarım. 

8 Şubat 2011 Salı

Balıkçı and the Ali: Dakika Dakika Öyle Bir Geçer Zaman Ki


Biraz daha ortalayabilirsen canım, dom dom kurşunu diyebiliriz, az ortaya az heh işte orası. Olmadı yine tutturamadın Ali Kaptan, belli gözünü kan bürümüş, göremiyorsun alnın ortası neresi filan şaşırmışsın. Geçen bölüm tekme tokat giriştiğin yetmedi şimdi de çektin silahı, aferin diyeceğimizi sanıyorsan çok yanılıyorsun şekerim. Sen boz, kır, dök sonra "Cemile seni kıskanıyorum, Cemile çalışamaz" oldu gözlerim doldu. Cemile sana çemkirince de "Karolin sana bir düğün yapacağım, İstanbul düğün görecek" biz düğünü gördük şekerim bakınız Aşk-ı Memnu, aşk intikam kan hepisi vardı, 2 sezonda 3 düğün gördük, görmedik mi blog, Peyker koftisi, Bihtoş ve Nihal salağı, gerçi Niyal evlenemedi odun kaldı ama olsun. Sıkıyorsa 40 gün 40 kırk gece yap düğünü."Sultan'ım sana kahvaltı hazırladım" Sultan ya, Ürrem'in reenkarne halisin Karolinciğim. Leoparlı kürkün de seni taş devri güzeli yapmış, gözümden kaçmadı. Yalnız biri bu kadına Türkçe dersi versin arkadaşım, "Çemile Çemile". Bir de atarlanıyor filan. "Sen çocuklarının babası ama sen Çemile'nin koca değil" hah aferin kız ilk kez doğru bir şey dedin, Ali Kaptan düğün yapıcam diyorsun sonra da Cemile Cemile, harem kurmaya mı niyetlisin şerrefsiz. Ya Cemile ya Karolin, ikisi birden olmaz, gül gibi Cemile'nin üstüne çirkef Karolin'i alırsan böyle olur. "Peri kızı gibi oldunuz maşallah" ne peri ne peri, sen gel bize sor. Bir tane de beğenmiyor haspa, Fransa'dan özel terzi istemezse gel yüzüme tükür.

Cemile balıklarının başına canım. Ali efendi dedi diye işi mi bırakacaksın,  bak balıkçı kapına kadar geldi. Bu balıkçı bizim Cemile'yi alır ben söyleyeyim, bir sonraki bölümde sakalları keser, ütülü pantol beyaz gömlekle çıkar karşısına, zaten çocuklar da seviyor, oldu bu iş tamam, ben verdim gitti.

Meteciğim, sende bu ses varken sırtın yere gelmez fakat repertuarını gözden geçir derim. Necati sana diyecek kelimem dahi yok, Helvacı allah adamın tepesinden bakar haberin olsun, bugün yediğin tokatlar yarın kafanda patlar. Soğuk su içme filan iğneleyici laflar, Mete dövmekten bıktı sen yemekten bıkmadın, dayak arsızı böyle oluyormuş öğrendik. Yiyip yiyip ehi acımadı ki tribindesin, allah akıl versin. One, two, three, forro Helvacıya gidelim, Helva alalım, otur Necati, sus ve otur yerine.Meteciğim sen olmuşsun canım, omuz hareketleri, mikrofonu tutmalar filan tamamdır bu iş, bir boyband olmuşsunuz evet cicim, Mete and the Beyaz Kelebekler olabilitesi var bence, sence blog? Necati sana kırmızı çok yakışıyor canım bu arada, mutluluğu bulacağım diyorsun amma ne zaman be Necoş, ne zaman?

Aylin bakıyorum da çabuk öğreniyorsun şekerim. Ata sürekli haa diye bağırma bir kere yeter, kırbaç al bir şey yap haa çok banal. Sonerciğim Aylin'in numero yaptığını anlamadın mı hala, sana aşık, a-ş-ı-k bak Halit Ergenç gibi heceleyerek söyledim. Ama kabul et senin de gönlün var, Murat filan derken için ağlıyor anlıyorum ben. Bu arada Berrinciğim Ahmet'e tribin beni baydı, sürekli bir kaçma bir koşma. Berrin kaçar, Ahmet kovalar, sahne bu. Gündüz dış Berrin koşar, Ahmet kovalar, Berrin otobüse biner, Ahmet biner. Kaç kovala, kovala kaç. Adam sıkılır söyleyeyim. Boşan boşan, hani boşanıyordun, amma meraklıymışsın evlenmeye be kızım. Annen ne zaman evleneceksin diye sorunca da aman anne. Ama Ahmet'e Amina'dan boşan, görüştün mü, yalancısın. Ahmet eytere bea ne zaman diyecek merak içindeyim. Müziklerin şahaneliği dikkatimden kaçmadı blog, günlermiz bitecek bir gün saya saya, çok severim, kaptınız şukuyu.

Hakan sana diyecek lafım yok, geçen bölümde hepsini tükettim. Çirkin bıyıklı pampalarınla dolaş, saldır emri ver, kızları tokatla, babanın parasını ye, arabanla hava at, mümkünse gözüme gözükme. Dünkü korkak bugün cengaver tey allahım neler göreceğim daha. Sonra Ahmet ve dadaşlar içeri girince duvara sin, fare misin oğlum sen, korkak! Berrin'i tokat manyağı yapmak kolaydı, Ahmet ve dadaşlara ver hesabını şimdi. "Vursana lan" lan bir sevgi sözcüğüdür, bu diziyi seviyorum pampalar, "sen adam değilsin" bir neden daha, ha insan değilsin ha adam değilsin, güzel söz, kullanınız, kullandırınız. Ama Hakancığım ne yapsan olmuyor, babandan paparayı yiyorsun, dayaklar yetmemiş gibi bir de çirkin bıyıklılar yanında babandan ayar yedin ya, yıkıl karşımdan yea! Hakan'ın babası oğlundan bir cacık olmaz ümitlenme boşuna.

Sanırım tek eksiğimiz Karolin'in kına gecesiydi, o da oldu başımız göğe erdi. Ulan ne anlar elin kadını yüksek yüksek tepelerden, bak oynuyor, kafaya da örtmüşler kırmızı zımbırtıyı tam korku filmi olmuş. Kınaları yemeni diliyoruz Karolin, ye onları! Nöriman Karolin ağlamayacak, eyvah rezil oldun komşularına, yalnız oynarken o ağzını kapa sinek kaçacak. 

"Ali 2. kez evleniyorsun iyi düşün", düşündü düşündü, sen merak etme kılıbık abisi. Nöriman'dan ağzın yanmış  geri dönemiyorsun şimdi de Ali Kaptan'a akıl veriyorsun. Görüyoruz ki zaten kendisi arpacı kumrucu, kurdukça kuruyor efendim durduramıyoruz. "Nasıl olmuşum" yıkılıyorsun Ali Kaptan, hele ayna da silah tutma pozun beni benden aldı, sana öfke çok yakışıyor, açıyor seni, hep kudur. Senin için söylüyoruz, ye kafayı kudur, ye beynini kudur, kudur kudur. Ama işte içkiyi falz kaçırınca alın göz filan isabet etmen zor oluyor onu da dikkate al. Balıkçıya da bir isim koyun artık, gizemli olacak diye balıkçı aşağı balıkçı yukarı, banal! "Sarhoşsun" "Evet", "Beni öldürecek misin?" alnını isabet alabilirse belki ama sanmıyorum balıkçı, yapamaz. O silah ne zamman balıkçının eline geçti, ne alicengiz oyunu bu anlamadım ben blog.



Karolinciğim, canım ne güzel olmuşsun, hele gülümsemen yok mu beni öldürüyor. Kim yapıyor bu kadının saçını? Bu saç ne? Bu makyaj ne? Hele bu ifade? Kocam kaçtı delirdim bu hale geldimi çok iyi yansıtmışsın Karolinciğim gerçekten. Nöriman senin de saçın makyajın tokan yıkılıyor cicişim gerçekten. "Böyle buraları kelebek gibi, duvağı da upuzun" herhalde Nöriman ne sandın, onun adı Karolin, senin gibi Mahmutpaşa'da mı alacak gelinliğini? Paris'ten gelmiştir kesin haspanın gelinliği. Ama istersen Fizan'dan getir gelinliği Ali yine gitti Çemile'ye. O hiç bir zaman bırakmayacak Çemile, bak senin dilinden konuştum. 

Satırlarıma burada son verirken, Karolinciğim sana kolay gelsin diyorum. Haftaya yeni bir bölüm de buluşmak dileğiyle, yayında ve yanında emeği geçen herkese teşekkür ederim, esenlikler dilerim.

7 Şubat 2011 Pazartesi

Küçcük Sırlar ile yaşasın kötülük



"Seninle aynı sınıfta değiliz, sen kaybedenler klübüdesin"
Selam sana blog, inşallah maşallah diyerek haftanın dizilerine başlıyoruz. Haftanın ilk dizisi Küçcük Sırlar. Geçen haftadan bildiğimiz gibi, ya da bilmiyorsanız bilenler bilmeyenlere bir zahmet anlatsın o da olmadı bana sorun ben anlatırım, biricik Su'cuğumuz Su'yumuz, ulan adı bile bir garip yazarken zorlanıyorum, sucum oluyor sucuk oluyor filan, neyse geçen hafta ayakları ve omuzları gözüken cıbıl pozları Çet sayesinde gastelere düşmüş, kızcemiz intihara teşebbüs etmiş amma ne yazık ki onu da becerememişti, yarım saat oldu daha yeni içtim hapları hele bırakın kana karışsın dedi, ama olmadı olmadı. Bubanesi Fikriye Mabeyinci "The Cadaloz" kızım aklını başına al, titre kendine gel diyerek uyardı, biricik Su'yumuz kendini "Taş" yürekli Demir'in kollarına attı, Ali Arzu'ya ehyt eytere bea diyerek, besleme saçlı Ceyla'yı öptü. Su'yun işe yaramaz şebelek ama bir o kadar da sempatik ve empatik abisi "Abican" Cem Arslan adına kurban sana bir şey olmasın, Çet'le bar açacağım bar açacağım diyerek sıyırdı, Fikriye Cadalozu yeni evlenen oğlu için, Demir'in işletmeciliğini Çet'ten aldığı otelin barında bir davet verdi, fotoğrafları gasteye veren pislik ama bir o kadar da badem gözlü Çet'i de çağırark aklı sıra Çet'e peşkeş çekerek Su'yun cıbıl poz rezaletinin üstü örttü. Özet geçtim gençler, haydi yine iyisiniz pampalar!

Heh işte blog, olay da tam burdan başlıyor, diziye heyecan gelsin istemişler.Çet sarılmandan belli kırıcan mı Su'yun belini sorarım sana, ne biçim sarılmak layn o! Anladık sert haşin ve bir o kadar da seksisin ama azcık yavaş ol, davar mısın sen! Su'cuğum Çet'e bozulan Demir'in peşinden koşmaktan bıkmadın mı artık? Su taştı Demir bozuldu, Su kustu Demir bozuldu, telefon kırıldı Demir bozuldu, Demir ne bozuldak adamsın bea! Senin triplerinden bana gına geldi yemin ederim. Ayşegül'cüğüm Jenny Humprey rujun dikkatimden kaçmadı bebeğim, yakışmış. Arada bir kırmızı ya da iğrenç pembe yerine o rengi kullanabilirsin, tenin beyaz süt gibisin, zaten dizinin en güzeli de sensin. Hayt 15'lik ergen moduna girdim.Yalnız amma gaza geldin be bebeğim, gazeteciyim dedikodu yazarıyım diye Laptop Recai olmak üzeresin haberin olsun. Seni sahalarda görmek istiyoruz, Laptop başında değil, paran bol adam tut o yazsın senin yerine.

Fikriye Mabeyinci sen orduları yönetecek kadınsın, uğraşma artık çoluk çocukla, bırak gençler eğlensin. Yok barı açamazsın diye kafa tutmalar, yok şu yok bu. Küçük hesaplar peşinde koşma kadın, sen Cadalozsun büyük düşün. "Benden başka kim topluyor senin arkanı" arkanı değil götünü, lafın hakkını verelim lütfen, ayrıca sen değil miydin be kadın Çet cici çoccuk, Su yüz ver accık şu velede diye. "Bıktım artık" valla ben de bıktım Su'yun babası, ama salaksın sen, girmişsin ananın şeyine çıkamıyorsun, ulan paran da var, tut bir ev, illa yalı da yalı diyorsan al bir tane yalı sen de ne var yani canım, para küpeğin senin.



"İstanbul'daki hiçbir mekana benzemesin, salaş ama kaliteli". Çok marjinalsiniz gençler, evet Çet ve evet Cem Arslan sözüm size, yazar burada size sesleniyor yani, paramız var bar açalım açın da konsept mimar filan bana biraz tırt geldi be canlarım, hem nerede bu barın taburesi, tabure barın bel kemiğidir oğlum! Taburesiz bar mı olur, bak baban ne diyor sana "Önce cin ol, sonra adamları çarparsın Çet" ağzına yüzüne batıracaksın yine Çet, demedi deme, beni dinle. "İstanbul gece hayatı senin gibi zülum görmedi" evet Çet, görmek istemiyoruz bilesin, 24 yaş uygulaması da geldi bak batarsın haberin olsun lan şapşaliko. "Barın amacı nedir?" Ne bilim ben nedir, iç kus,kes. Bula bula bu salak mimarı mı buldunuz, bu mimar sizden paraları alır kaçar.

Birileri bu Heves'e bir sevgili bir şey bulsun ya, bana gına geldi bu kızdan, herkes de eziyor salağı, Heves'ciğim her dakika hevesin kursağında kalıyor be kızım, git bir hobi edin, git dersine filan çalış, bak baban da istemiyor her gece dışarı çıkmanı. Ayrıca o keşiş, keşif değil tey allam! Çet sen de uğraşma şu salakla ya, bir öpüyorsun üç bölüm salaklığını çekiyoruz zaten. Olaylar zaten bütün çıplaklığı ile ortada gibi espriler de yapma istirham ederim. Bir de magazincilere pozlar filan, Heves ve Çet, Çet ve Heves çok yakıştınız sakın ayrılmayın. Biri pislikte sınır tanımaz biri salaklıkta. Heveess sarışınn, salak sarışın, Banu Alkan'ın 2011 modeli, kendine gel, git bir duş al, salaksın ama bu kadar da fazla. Yurtdışının yolları taştanmış, bak öğrendik, biz gidemiyorum malum!

Arzu kızım sen bıkmadın mı bu Ali'den, ya sıkılmadın mı be kızım! Öf çok banalsiniz valla, hele Ali sen kafan da bir tuhaf böyle zaten, sürekli ama Arzu ama Arzu! Arzu sıkıldım senden bilesin, nevrotik nevrotik her daim bir pms'li. Ne güzel keman filan çalıyormuşsun bak, ne diye Ali ille de Ali diye tutturuyorsun. Pargalı senden ders alıyor di mi doğru söyle kız. "Arzu sana birini yapalım Ali seni kıskansın, çocuk müzisyen olsun", olsun Tarkan olsun hatta paranız bol nasıl olsa yiyorsa olsun. Olamaz tabiki bula bula kıtıpıyoz bir gitarist bulmuşsunuz, olmamış. Çoccuğun bakışları da hoşuma gitmedi, dakika bir gol bir, "bu kadar güzel birini beklemiyordum", ne bekliyordun allasen söylesene! Asılmayalım otobüs sallanıyor. "Arzu sana bir teklifim var" kutuyu aç Arzu, hiç düşünme bankanın teklifini aç kutuyu, dedeler çıkmaz umarım, şaka lan şaka sahneye çık çoccukla! Ama o saçlar çok fena olmuş, prize barnak sokmuşsun gibi, heaa pop ondan di mi o saçlar, anladım şimdi! Ali kıskandın mı cicim, sen Ceyla çirkiniyle oynaşırken iyiydi di mi cibiliyetsiz herif! Ay bak sinirlendim şimdi! Laci çizgili kazağın dirsekleri de gözümü aldı, haftaya giyme, gelir yünlerini çekerim!

Türkçe pop gecesi, bir eksiğimiz buydu evet, Türkçe Pop gecesi, gerçekten dahiyene bir fikir tebrik ederim, yaratıcılık damarlarınızdan fışşkırıyor resmen, hatta olmadı akşam gelin size madalya ve de şampanya ikram edeyim yanında havyar da var lan, siz şimdi beğenmezsiniz öyle kuru kuru. "Aa gaste de haberim mi çıkmış" boyun posun devrilsin be Çet, Çetin'e niye Çet diyoruz lan, Chuck'dan özendik de Chuck nire Çet nire. Çet aç diziyi izle, Chuck nasıl davranıyor, saçı başı nasıl, nasıl "I'm Chuck Bass" diyor, sesi tonlaması, bakışı nasıl öğren bir zahmet bunları. Sen yaparsın, bak bar açıcaksın ya!

"Şeytanla anlaşma yapılmaz" Çet sen tam bir salaksın bebeğim, Fikroş'a kafa tutmak, Who the hell are you lan Çet? Kimsin sen, çık dışarı! Dizide kötüler bitmiyor be blog, oradan buradan zıplıyorlar resmen! İntikam mı almak istiyorsunuz, kötülük nedir bilmiyor musunuz, açın izleyin. Fikriye Mabeyinci ile kötülüğe giriş, Çet ile pisliğin özü, Ayşegül ile aşağılama nasıl yapılur. Uygulamalı, örneklerle açıklamalı, resimli anlatımlı. Üç günde dark side'a geçme garantisi, kötülük sizinle.

Biricik seni unuttum sanma sakın, arada kaynayamazsın! Geçen hafta iyiydi di mi genç sevgilinin anasına lafları sokmak ama bak noldu bu hafta rengin soldi sanki. Kayhan'ın anası sen de oğlum evermek ister, çocuk ister ne mızmız karısın bea, çocuk da çocuk, oğlum da oğlum, noldu layn geçen kontrolde " Ne kadan güzel genç sevgili oh" diyen sen değil miydin kadın, gördün tabi Biricik'i senden güzel, kıskandınn di mi!
Şırfıntı seni, neyse ağzımı bozdurma bana. Çoccuğunu da al git burdan!

Su, bebeğim bu bölümde pek bir atraksyonun olmadı ama giydiklerin gözümden kaçmadı, o omuzları fırfırlı bluz nedir gözünü seveyim, o bordo ruj nedir, Demir'i yedim bekliyorum gibi, o zımbalı deri nedir, bdsm mi oldun şimdi de, he Little J. seni, ama eteğin hakkını vermem lazım, bir black swan tütüsü olmuş diyoruz şukelayı veriyoruz ama yine de bordo rujdan puan kırıyoruz.

Cem Arslan sen de az anasının gözüymüşsün de haberimiz yokmuş, saman altından bubanenin gerdanlığını yürütmek he, eferim, ama küçcük üveycana yakalandın o da ayrı, o da gitti Su'ya söyledi, Su da gitti Ayşegül'le anlaşma imzaladı, bir ipte iki cambaz, pardon iki kırmızı ruj, biri komşuyu yemiş öteki kardeşini. "Senlen bir ortak noktamız var" kassak bizim de ortak noktamız çıkar be Su, hea ne dersin, Ayşegül'le Su elele Çet sana güle güle!

2011 Sezon Değerlendirmesi

Ekranlar bomba gibi muhterem blog. Her güne bir dizi. Neler yok ki, neler var diyecekseniz buyrun bakın neler var:

Pazartesi: Yerli Gossip Girl'ümüz Küçcük Sırlar

 Salı: Kükreyen ergen Mete, minik Osmancık Öyle Bir Geçer Zaman ki

Çarşamba: Gerçekten Muhteşem Yüzyıl, hiç muhteşem görmemişiz gibi ve de Şüphe

Perşembe: Çok yüklenilen Fatmagül'ün Suçu Ne

Cuma: Kafana göre takıl, bir çık dışarı hava al, yok almam dersen Gönülçelen

Cumartesi: Oha harbi asosyalsin diyenler olabilir, olur canım neden olmasın, cumartesi dizi yok, arada bir Bitmeyen Şarkı

Pazar: Komserlerin kralı Behzat Ç.

Her güne bir dizi kampanyası ile her gün bir dizi ve muhteşem izlenimlerim bundan böyle burada.

Yapımda ve yanında emeği geçen herkesi öperim.